...

У Бразилії запущений процес імпічменту президента Русеф

У Бразилії запущений процес імпічменту президента РусефОпозиція звинувачує главу держави в порушенні податкового законодавства та маніпуляції державними коштами під час проведення президентських виборів в 2014 році.

Голова Палати депутатів, нижньої палати Національного конгресу Бразилії Едуардо Кунья в середу, 2 грудня, запустив формальну процедуру імпічменту президента країни Ділми Руссефф. Тим самим, він задовольнив вимогу опозиції, яка звинувачує главу держави в порушеннях податкового законодавства та маніпуляції державними коштами у проведенні її виборчої кампанії в 2014 році.

Тепер спеціальна комісія парламенту, до якої будуть входити представники усіх партій, повинна підтвердити або спростувати звинувачення. У разі винесення комісією обвинувального вердикту, рішення про імпічмент повинноо бути проголосовано на пленарному засіданні Палати депутатів. Якщо його підтримають дві третини народних обранців, президент може бути відсторонена від посади на 180 днів.

Наступним етапом стане пленарне засідання Федерального сенату, верхньої палати Національного конгресу. Воно пройде під головуванням голови Верховного суду країни. Якщо рішення про імпічмент на цей раз підтримають дві третини сенаторів, це означатиме негайне позбавлення президента посади.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.