Для того, щоб на наших прилавках було більше органічної продукції, потрібні умови

Для того, щоб на наших прилавках було більше органічної продукції, потрібні умовиХоч криза і підірвала гаманці мільйонів українців, але навіть незважаючи на цей факт, населення все одно прагне до здорового харчування якісними продуктами. Продуктами, яких тепер називають органічними, екологічними або ж екологічно чистою продукцією.

Дуже часто просто через незнання людей що таке органічна продукція, та враховуючи прогалини в українському законодавстві з цього приводу, споживачів дуже часто обманюють на рахунок якості своїх товарів виробники. А ринок органічних товарів потерпає від недобросовісної конкуренції.

Продукт може називатися органічним тільки в тому разі, якщо вона має такі світові стандарти, як Codex Alimentarius Guidelines for Organicall produced food, IFOAM Basic Standards (IBS) і EU Regulation. Тим не менше, базовий закон, який покликаний регулювати відповідне питання в Україні має дуже багато суперечливих моментів, а в Україні взагалі немає системи сертифікації органічних товарів.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.