Главная / Экономика / Для того, щоб на наших прилавках було більше органічної продукції, потрібні умови

Для того, щоб на наших прилавках було більше органічної продукції, потрібні умови

Для того, щоб на наших прилавках було більше органічної продукції, потрібні умовиХоч криза і підірвала гаманці мільйонів українців, але навіть незважаючи на цей факт, населення все одно прагне до здорового харчування якісними продуктами. Продуктами, яких тепер називають органічними, екологічними або ж екологічно чистою продукцією.

Дуже часто просто через незнання людей що таке органічна продукція, та враховуючи прогалини в українському законодавстві з цього приводу, споживачів дуже часто обманюють на рахунок якості своїх товарів виробники. А ринок органічних товарів потерпає від недобросовісної конкуренції.

Продукт може називатися органічним тільки в тому разі, якщо вона має такі світові стандарти, як Codex Alimentarius Guidelines for Organicall produced food, IFOAM Basic Standards (IBS) і EU Regulation. Тим не менше, базовий закон, який покликаний регулювати відповідне питання в Україні має дуже багато суперечливих моментів, а в Україні взагалі немає системи сертифікації органічних товарів.

Автор: Ірина Колесник

Не забудь поделиться с друзьями:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ещё нет голосов, опубликуйте перым!)
Загрузка...