Розумний годинник, здатний брати аналіз крові без голки

Розумний годинник, здатний брати аналіз крові без голкиДаний гаджет особливо пригодиться для тих людей, які хворіють на цукровий діабет, щоб можна було відстежувати рівень цукру глюкози.

Незважаючи на величезний прогрес в лікуванні діабету, люди, які ним хворіють, досі змушені часом кілька разів на день брати зразки крові з пальця – процедура неприємна, а в таких кількостях часом і просто болісна. Можливо, розумний годинник Google зробить їх життя набагато простішим, хоча це не станеться найближчим часом: поки корпорація лише подала заявку на отримання патенту.

У зв’язку з активним процесом патентування, багато деталей розробки поки не розголошуються, і ідея описана лише в загальних рисах. Так, замість голки пристрій буде накачувати спеціальну камеру повітрям, створюючи високий тиск і вистрілюючи в шкіру крихітною «кулькою», як з пневматичної гвинтівки в тирі. Крапелька крові потім буде засмоктуватися в іншу ємність для аналізу.

Згодом, коли методи аналізу мікроскопічних проб крові будуть остаточно розроблені, така технологія дозволить відстежувати стан здоров’я людей, вчасно розпізнаючи наближення небезпечних захворювань.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.