Українського хакера, якого розшукувало ФБР, затримали у Польщі

Українського хакера, якого розшукувало ФБР, затримали у Польщі Чоловік, якого підозрювали в розкраданні персональних даних та відмиванні грошей через світову павутину, може бути підданий до вияснювання ситуації під контролем США. За даними відповідних служб, він викрав 80 мільйонів доларів.

Затриманий український хакер був представниками польського правопорядку, і перебував він у міжнародному розшуку вже більше семи років. Чоловіка вдалося виявити на орендованій квартирі в Кракові. Його підозрюють в розкраданні конфіденційних даних, використовуючи метод фішингу та відмивання грошей через мережу Інтернет. Завдяки співпраці польської поліції з ФБР, злочинця вдалося виявити та привести до відповідальності.

Краківський окружний суд помістив під арешт підозрюваного поки що терміном на 40 днів. Але надалі планується відкриття процесу екстрадиції порушника до США за ініціативою ФБР, де хакер повинен відповісти за свої злочини перед судом Сполучених Штатів. Передбачається, що він міг зламати сотні банківських рахунків американців, та викрасти в цілому до 80 мільйонів доларів. Поліція в Польщі конфіскувала нараз у нього комп’ютерну техніку.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.