Ролети. Кілька варіантів тканинних ролетів для вашого будинку

Ролети. Кілька варіантів тканинних ролетів для вашого будинку

Віконні ролети – це досить давнє винахід. Перси вішали мокру тканину на вікна, щоб захистити приміщення від пилу і піску в пустелі і зробити температуру в приміщенні більш терпимою. Стародавні китайці ліпили бамбукові ламелі, щоб додати більше конфіденційності кімнатах. А венеціанці, які були відомими торгівлею з Близьким Сходом, в свою чергу запозичили ці ідеї, привізши їх в Париж.

Жалюзі в звичному для нас вигляді з’явилися ще в кінці 18-го століття, їх робили з все більш міцних матеріалів, використовуючи різні технології виробництва, і до цього дня вони дуже популярні, майже так само, як їх стародавні аналоги з тканини. Основні функції віконних жалюзі – закрити приміщення від сторонніх очей, регулювати денне світло, зберегти тепло, прикрасити інтер’єр.

Тканинні ролети день ніч ціна яких викличе у вас бажання віддати перевагу саме цьому типу захисту ваших вікон від сонця, стали незамінним аксесуаром у багатьох інтер’єрах, завдяки удосконаленням технологій, жалюзі в наш час можуть бути як декоративними, так і функціональними одночасно. Добре підібрані жалюзі додають світло в інтер’єр, роблячи життєвий простір кімнати більш приємним.

Жалюзі для вікон існують декількох типів – римські, венеціанські, вертикальні, рулонні і касетні.

Римські жалюзі, наприклад, зроблені з тканини так, щоб вони складалися при піднятті. На задній стороні таких жалюзі нагорі і внизу паралельно підлозі прикріплюються тонкі прути, при піднятті нижній прут піднімається, тканину акуратно складається в горизонтальні складки. Управління такими жалюзі відбувається ланцюжком або шнурком. Такий тип покращує теплоізоляцію в холодну пору року.

Жалюзі венеціанські – це горизонтальні, неткані ламелі. Можуть бути зроблені з деревини, вінілу або алюмінію, і акуратно складаються, піднімаючись. Такі жалюзі дозволяють світлу проходити, коли ламелі розташовані горизонтально. Змінюючи кут ламелі, можна регулювати кількість світла, що потрапляє в кімнату.

Вертикальні жалюзі ідеально підходять для будь-яких типів вікон, як маленьких, так і великих вікон, особливим попитом користуються і на розсувних дверях. У будівлях з величезними скляними стінами використовують вертикальні жалюзі.

Рулонні жалюзі можуть бути прозорими, напівпрозорими або непрозорими, при піднятті скручуються в рулон, який прикріплений на верхній частині вікна.
Касетні жалюзі можуть бути тільки горизонтальними, полотно ховаються в спеціальну касету.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.