У Франції заборонять браузер Tor

У Франції заборонять браузер TorЗгідно з інформацією французького видання Le Monde, уряд Франції підготував проект закону про заборону використання браузера Tor на території всієї країни. Крім того, закон буде обмежувати публічний Wi-Fi доступ в тому разі, якщо буде прийняте рішення щодо введення надзвичайного стану в Франції.

Необхідність у забороні браузера Tor викликана з причини ускладненя встановлення особа користувача, який проводить переписку через даний сервіс. Отже, Tor є потенційно сприятливим середовищем для спілкування терористів та інших зловмисників, які можуть обговорювати теракти і інші злодіяння, залишаючись анонімними для правоохоронних органів. Використовуючи публічний Wi-Fi, злочинці також можуть анонімно спілкуватися один з одним, тому публічні бездротові мережі будуть блокуватися, якщо буде введено надзвичайний стан у країні.

Такий законопроект на розгляд французького парламенту  буде винесений у 2016 році. Наголошується, що закон приймається через серію терористичних актів, які відбулися в Парижі і передмістях в ночі, на 14 листопада 2015 року.

Робота мережі Tor ґрунтується на підключенні до ресурсу через ланцюжок проміжних серверів, що забезпечує анонімність користувача і робить практично неможливим визначення його фактичного місця розташування та IP-адреси. Завдяки анонімності служба користується популярністю серед терористів та інших кіберзлочинців, що побоюються переслідування за законом.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.