...

Volkswagen: Маніпуляції торкнулися в 20 разів меншого числа машин, ніж думали

Volkswagen: Маніпуляції торкнулися в 20 разів меншого числа машин, ніж думалиЗаниження показників стосується лише 36000 автомобілів, заявили представники VW. Підозри на протиправні махінації не справдились.

Заниження показників викидів вуглекислого газу торкнулося не 800 тисяч автомобілів Volkswagen, як передбачалося раніше, а більше ніж у 20 разів менше – всього лише 36 000. У результаті внутрішнього розслідування концерну стало ясно, що “майже всі варіанти моделей відповідають певним первинним показникам викидів”, як заявили в середу, 9 грудня, представники автовиробника у Вольфсбурзі.

Згідно з проведеними вимірами і випробуванням, “легкі відхилення” виявлені тільки у дев’яти моделей. У середньому йдеться про порушення показників викидів лише на кілька грамів вуглекислого газу, а підозра на протиправні махінації зі спотворенням даних для споживачів не виправдалося, стверджують у VW.

За словами представників автоконцерну, будь-яких спеціальних технічних виправлень, які були порушені цією проблемою, автомобілі не потребують, показники витрати палива також не змінюватимуться. В свою чергу, не підтвердився і економічний збиток, раніше оцінений приблизно в 2 млрд. євро, повідомили у Вольфсбурзі.

Нагадаємо, у вересні 2015 американське Агентство з захисту навколишнього середовища (EPA) повідомило, що на автомобілях VW встановлювалися комп’ютерні програми, які занижують показники викиду шкідливих речовин. Пізніше виникла підозра, що VW занижував також і показники викиду вуглекислого газу.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.