...

У Парижі представили проект всесвітньої домовленості по клімату

У Парижі представили проект всесвітньої домовленості по кліматуПроект, зокрема, передбачає, що країни з високим рівнем індустріального розвитку, повинні щорічно виділяти 100 млрд доларів, щоб допомогти економічно слабким державам з метою боротьби з наслідками різкого зміну клімату у всьому світі.

В середу, 9 грудня, голова на конференції ООН з питань клімату міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус представив у Парижі на зустрічі з учасниками ООН новий проект, який би регулював питання всесвітньої кліматичної проблеми. За словами голови французької дипломатії, світ домігся глобального прогресу, але разом із тим, людство багато втратило і багато чого нам належить зробити.

Відповідно у умовами даного проекту, планується кожні п’ять років збиратися відповідною комісією ООН на узгоджувати квоти по розмірах викидів у навколишнє середовище та розміри грошових внесків, пов’язаних з ними. Окрім цього, документ має такий пункт, який зазначає, що починаючи з 2020 року індустріально розвинені країни повинні щорічно виділяти по 100 млрд доларів, щоб підтримати економічно слабкі держав та об’єднатись в боротьбі з критичними наслідками змін клімату.

Тим не менше, велика низка питань, як і раніше, досі залишається на рівні тільки питань. Зокрема, неясно, чи зможуть учасники конференції дійти згоди щодо обмеження глобального потепління на планеті хоча б в два градуси або в 1,5 градуса, як це запропонувала Німеччина, ряд її партнерів по ЄС та група малих острівних держав.

Фабіус наголосив на необхідності йти на компроміси в даному питанні і прагненні досягти взаємної угоди. Конференція з питань клімату повинна завершитись 11 грудня.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.