...

Багатоповерхівки в небезпеці: хто стежитиме за технічним станом українських будинків

Багатоповерхівки в небезпеці: хто стежитиме за технічним станом українських будинківНещодавно в українському законодавстві з’явився закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», згідно зі статтями якого на власників квартир лягає відповідальність самостійно управляти своїм будинком.

Також згідно з новим законодавчим документом, до 1 липня 2016 громадяни, які мешкають у багатоквартирних будинках, повинні визначити форму управління свого будинку.

Відповідно до інформації цього закону, мешканці повинні самостійно слідкувати за технічними показниками свого будинку і його інфраструктури: ліфтів, комунікацій та прибудинкової території. Отже, платити за необхідний ремонт теж відтепер будуть власники квартир. Вибирати форму управління будинку його жителі будуть на загальних зборах. Для цього достатньо присутності 3-х власників квартир, інших можна оповістити у письмовому вигляді.

Фахівці рекомендують поквапитися з ухваленням рішення. У випалку якщо власники квартир до визначеного терміну не виберуть форму правління, місцеві ради мають право призначити керуючу компанію самостійно. А тарифи їхніх послуг будуть значно вищими за реальну їх вартість.

Новим законом прописано, що у новий тариф повинні увійти затрати на санітарно-технічне обслуговування будинку, а також внески на капітальний та поточний ремонт, та навіть винагорода управителю будинком.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.