40 млн. гривень для індивідуальних сільських забудовників для пільгового кредитування

40 млн. гривень для індивідуальних сільських забудовників для пільгового кредитуванняКабінет Міністрів запропонував Верховній Раді виділити 40 млн гривень на цілі пільгового кредитування індивідуальних забудовників у сільських місцевостях у 2016 році. Такий законопроект був зареєстрований 14 вересня та доопрацьований 11 грудня за № 3000.

Проект такого законодавчого акту у 2016 році передбачатиме надання кредитів за допомогою спеціального фонду за такою бюджетною програмою як «Державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників на будівництво (реконструкцію) та придбання житла», в загальному рахунку фонду буде 40 млн гривень для цієї мети.

Головною причиною виділення коштів є бажання посприяти та пожвавити ринок індивідуального житлового будівництва у сільській місцевості, а також дати поштовх для спорудження інженерних мереж, щоби житлово-побутові умови сільського населення покращити та спростити в даному питанні, поліпшити соціально-демографічну ситуацію, простимулювати закріплення молоді саме в сільській місцевості та створити можливість для збільшення випуску аграрної продукції та зайнятості сільського населення.

Маємо надію, що після такого законопроекту, буде і наступний, який би передбачав, в першу чергу створення робочих місць та спрощення умов підприємництва для жителів сільських місцевостей.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.