...

Україна вивчає у німців як виробляти біогаз

Україна вивчає у німців як виробляти біогазПерспективне виробництво біогазу – біометану та можливість впровадження запусків заводів і з виробництва біогазу для України стали найважливішими питаннями під час чергового візиту до ФРН Юрія Шафаренко, –  це начальник управління з питань  заміщення традиційних видів палива агентства Держенергоефективності. Візит до німецьких колег проходив з 7 по 9 грудня.

Відтак, в української делегації була можливість відвідати завод NAWARO BioEnergie AG (знаходиться у м. Гюльцеві), де саме і відбувається виробництво промислового біогазу – біометану. На такій робочій екскурсії українці змогли ознайомитися з повним циклом виробництва такого альтернативного палива: від заготівельного процесу ресурсів, до безпосереднього виробництва з отриманого на виході біогазу електроенергії та закачування біометану в газотранспортну систему Німеччини.

Також важливим результатом візиту стала досягнута домовленість про те, що в Україні найближчим часом повинна бути створена робоча група з питань вдосконалення нормативно-правової бази для виробництва та застосування промислового біогазу-біометану в Україні, що повинно стати поштовхом для подальшого залучення вітчизняних та іноземних інвестицій у цю стратегічно важливу діяльність.

Автор: Ірина Колесник

3 комментария

  1. Нарешті! Хоть щось позитивне в цій країні відбувається!)

  2. Повна выдмова від россійського газу, – тільки так ми сможемо добути повну енергетичну незалежність!

  3. Немцы уже придумали плазменную энергию как добывать)))) Так что будет весело скоро

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.