...

Єврокомісія внесла пропозицію щодо зміцнення зовнішніх кордонів ЄС

Єврокомісія внесла пропозицію щодо зміцнення зовнішніх кордонів ЄСЄврокомісія схвалила рішення посилити контроль на зовнішніх кордонах зони Шенгену. Перевірки будуть поширюватися на громадян Євросоюзу у тому ж числі.

Враховуючи загрози збільшення терористичних нападів та атак, а також зважаючи на масовий приплив біженців, Єврокомісія висунула пропозицію щодо посилення контролю на зовнішніх кордонах зони Шенгену. Передбачитиметься також і те, що  систематичні поліцейські перевірки будуть поширюватися  в тому числі також і на громадян ЄС. Відповідні поправки згідно з таким рішенням були внесені до Шенгенського прикордонного кодексу, які були погоджені Єврокомісією вчора, 15 грудня. Поки що під такий поліцейський контроль при перетині кордонів проходять громадяни виключно неєвропейських країн, а також біженці. Таке нововведення дасть змогу краще розрізняти потенційних джихадистів, у яких є європейські паспорти, та які їдуть з Сирії у Європу.

Тим часом, за повідомленням у вівторок прикордонного агентства Frontex, за даними 11 місяців цього року зовнішні кордони країн ЄС незаконним способом перетнули більше мільйона чоловік. Паралельно з цим агентство зазначило, що в листопаді цього року кількість нелегального переїзду через кордон ЄС зменшилась, якщо порівнювати їх з попередніми місяцями. Як йдеться у звіті, причинами цього стало погіршенням природних умов, відтак перепливати морем до берегів Європи для нелегальних мігрантів стало небезпечніше.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.