У Мінську вчора підписали нову угоду по ОРДЛО

(зліва направо) представник Росії Азамат Кульмухаметов, Мартін Сайдік і представник України Леонід Кучма
(зліва направо) представник Росії Азамат Кульмухаметов, Мартін Сайдік і представник України Леонід Кучма

Учасники тристоронньої контактної групи на зустрічі 29 вересня в Мінську підписали документ про відвід танків, артилерії калібром до 100 мм і мінометів калібром до 120 мм. Про це журналістам повідомив за підсумками переговорів спецпредставник голови ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдік.

Сайдік подякував членам підгрупи за їх велику працю. «Вони зробили те, що повинні були зробити згідно комплексу заходів, і дійсно інтенсифікували процес, – зазначив посол. – Підписано доповнення до комплексу заходів. Текст підписали представники Росії, України і ОБСЄ в контактній групі. Захарчено і Плотницький (Проросійські лідери ОРДЛО – примітка автора) його ще не підписали. Але представники окремих районів Донецької та Луганської областей пан Пушилін Денис Володимирович і пан Дейнего пообіцяли, що, як тільки вони повернуться додому, документ буде підписаний».

Євродипломат уточнив, що доповнення передбачає відведення озброєння на 15 км від лінії зіткнення. За його словами, це буде проводитися в два етапи і почнеться через два дні після повного припинення вогню. Перший етап розрахований на 15 днів, другий – на 24 дні.

Посол також повідомив, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ здійснюватиме моніторинг і верифікацію процесу відводу озброєнь. Сайдік переконаний, що досягнуті сьогодні угоди «стануть істотним внеском у зміцнення режиму припинення вогню і Мінського процесу в цілому».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.