...

Дощоприймачі

img_5659Дощоприймачі – це елементи водопроводів, використовувані для збору рідин з різних поверхонь. Це можуть бути тротуари і дахи будинків. У виробництві дощоприймачів залучаються різні матеріали. Все залежить від призначення. Виробництво не обходиться без металу, пластику й склопластику. Але самі популярний матеріал – чавун.
Найбільш широко застосовуються чавунні дощоприймачі на трасах, що відрізняються високою інтенсивністю руху, і це легко пояснити. такі конструкції повинні витримувати навантаження в десятки тонн, відрізнятися довговічністю і відмінно справлятися з негативним впливом природних явищ і навколишнього середовища. І хоча подібні дощоприймачі мають недоліки, при правильній експлуатації і обслуговуванні можна легко від них позбутися. Наприклад, від розкрадання можна захиститися, використовуючи замикаючі пристрої.
Найбільш затребуваними є чавунні дощоприймачі та решітки, оскільки вони поєднують в собі одночасно якість, міцність, стійкість до вологи, перепадів температур і впливу навколишнього середовища. А оскільки область застосування дощоприймачів досить широка, то їх на сьогоднішній день існує кілька різновидів:
• Прямокутні. найпоширеніший вид, який застосовується на дорогах та пішохідних переходах. Найчастіше такі дощоприймачі і решітки встановлюються над колодязями, куди збирається дощова вода. Кріпляться такі решітки до криниць за допомогою чавунних рамок, тому можуть сміливо покриватися цементним розчином або навіть асфальтом.
• Круглі. в основному встановлюються на колодязі зливових каналізацій на автомобільних дорогах. Головною особливістю є така конструкція, за допомогою якої можна витримувати вкрай високі навантаження, не кажучи вже про вологість і перепадах температур.
• З оздобленням. бувають малими і великими, і часто застосовуються для точкового дренажу та збору води в локальних масштабах з невеликих ділянок.
У приватному і цивільному будівництві замовленний дощоприймач на сайті використовуються дуже активно. Складаеться з решітки і обрамлення. На сьогоднішній день є моделі, які покриваються в процесі виготовлення гарячої оцинковкой, що підвищує термін їх служби в кілька разів. Міцність же цих конструкцій настільки висока, що чавунні решітки здатні витримувати величезні навантаження, в тому числі переїзд вантажних автомобілів.
Існує такий різновид дощоприймача, як дощоприймач-бордюр. Дана конструкція використовується для збору води з поверхонь автодоріг і тротуарів. Дощоприймач-бордюр має дві переваги. економічність (поєднує в собі дощоприймач, люк і бордюр), а також простий доступ до колодязя каналізації.
Як матеріал можуть використовуватися різні види чавуну. сірий або високоміцний, і вже в залежності від рівня навантаження, робиться вибір одного з видів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.