Органічна побутова хімія

imagesЧистота – запорука здоров’я, ця фраза відома всім. Але в гонитві за блискучими поверхнями і ароматом свіжості в будинку, багато господинь використовують миючі засоби, не звертаючи уваги на їх склад. А даремно, оскільки синтетична хімія (а саме її ми, як правило, бачимо в рекламних роликах) дуже небезпечна не тільки для здоров’я вашої сім’ї, а й екології в цілому.
Після використання синтетичної побутової хімії повітря в приміщенні стає в 7 разів брудніше, ніж на проїжджій частині в годину-пік. Причина – в токсичні компоненти, які надовго залишаються в повітрі.
Чистота з присмаком хімії
Фосфати, що містяться в пральних порошках, небезпечні для здоров’я людини і навколишнього середовища. Потрапляючи в водойми, вони сприяють активному росту синьо-зелених водоростей (1 г фосфату = 10 кг водоростей!), Які отруюють воду і її мешканців.
Використання фосфатів у пральних порошках повністю заборонено законодавством у Німеччині, Швейцарії, Норвегії, Австрії, Італії та Нідерландах. В Японії, США і більшості країн Європи і Азії давно діють високі стандарти якості побутової хімії, оскільки доведено її прямий вплив на організм людини.
Аніонні поверхнево-активні речовини (а-ПАР) – основний миючий синтетичний компонент, агресивний настільки, що глибоко проникає не тільки в матеріал, з яким контактує, але і в шкіру людини. Тільки уявіть: майже 2% ПАР, що потрапили на шкіру, спрямовується до мозку, 0,6% – до печінки і т.д. Регулярно використовуючи засоби з вмістом синтетичних а-ПАР, в рік можна спожити близько 250мл цієї «хімії» (погано виполіскується з поверхонь і тканин). Осідаючи в організмі, ПАР діють подібно до отрути: руйнують клітини печінки, нирок, легенів, судини, погіршують роботу мозку і ослабляють імунітет.
Фосфати – токсична речовина, яка багаторазово підсилює функцію, а разом з тим – і шкідливий вплив ПАР. Попадання цього токсину в водойму сприяє активному росту синьо-зелених водоростей (1 г фосфату = 10 кг водоростей!), Які отруюють воду і її мешканців. Навіть проходячи кілька стадій очищення, така вода несе загрозу для здоров’я людини: зниження тривалості життя, проблеми з виношуванням, захворювання шлунково-кишкового тракту, поганий стан зубів, отруєння рибними стравами. У 80% випадків фосфати потрапляють у водойми саме після використання пральних порошків.
Хлор – агресивний хімікат, що вбиває всі бактерії на своєму шляху, включаючи корисні. Речовина здатна до вивітрювання, тобто, якщо в будинку є засоби для чищення з вмістом хлору, отже, вся сім’я їм дихає. Чреватий захворюваннями дихальної та серцево-судинної системи, викликає дерматологічні, алергічні та онкологічні захворювання.
Фталати – хімічні речовини, токсична дія яких загрожує зміною гормонального фону, захворюваннями нервової, ендокринної, репродуктивної систем, вражають печінку і легені. Вкрай небезпечні фталати для вагітних жінок, оскільки можуть викликати патологію розвитку плоду і передчасні пологи.
Відчутного удару по здоров’ю наносять і інші компоненти: формальдегід, цеоліт, ензими, амоній, діетаноламін, ацетон, бензол, ксилол, фенол, гідрохлорид натрію, триклозан і ін. Після використання неякісних миючих засобів повітря в приміщенні стає більш, ніж в 7 разів брудніше , ніж на проїжджій частині в годину-пік!
Недорогая и качестенная бытовая химия только тут.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.