...

Дитячі фотошпалери в інтер’єрі

8887У сучасному світі постійно змінюються уявлення про затишний інтер’єр, не є винятком і оформлення стін. Мода постійно змінюється, тому основні види оформлення стін то йдуть, то знову повертаються, тому періодично стіни будинок прикрашають шпалери, декоративна штукатурка, шовкографія, поєднання шпалер з різними малюнками і фактурами, або фотошпалерами. Останній варіант декорування простору набирає все більшої популярності, і виробники подбали про те, щоб споживачеві було з чого вибрати – фотошпалери, постери або фотократіни.

Старше покоління при слові «фотошпалери» згадують пейзажі з водоспадами, річками, або репродукцією картини «Ранок в сосновому лісі», виконане на паперовому полотні. Раніше такого роду фотошпалери клеїли не тільки в квартирах і будинках, але і в дитячих поліклініках. Незважаючи на неякісні фарби і загальний тьмяний вигляд, подібні шпалери вважалися прикрасою інтер’єру. Постерами в той час були сторінки з журналів з зображенням популярних акторів, виконавців або груп. Зазвичай, середній подвійний аркуш журналу належало акуратно вирізати і наклеїти на стіну.

Головна перевага фотошпалер в тому, що для будь-якого інтер’єру можна підібрати підходящу текстуру, розмір і цікаве зображення, яке буде радувати око протягом декількох років. Фотошпалери сьогодні – це не тільки прикраса стін, але спосіб для візуального розширення приміщення, вони можуть надати кімнаті неповторний шарм і освіжити інтер’єр новим акцентом після ремонту. Сьогодні кожен може замовити фотошпалери з індивідуально підібраним малюнком, наприклад, з сімейними фотографіями, фотопортретом, і не обмежуватися поширеними картинками.

Правильне оформлення кімнати фотошпалерами

Найчастіше фотошпалерами люди прагнуть прикрасити стіни на кухні, в спальні і вітальні. Варто відзначити, що шпалери з художнім малюнком чудово підійду для оформлення громадського приміщення – офісу, торгового залу, клубу, ресторану та інших місць. Величезне враження може справити фотошпалери зі світловим 3D ефектом. Дизайнери сходяться на думці, що фотошпалери краще використовувати в приміщенні з невеликою кількістю меблів, щоб уникнути перенасичення простору. До всього іншого, фотошпалери краще наклеювати в місцях для відпочинку, проте іноді їх розміщують і на дверях.

оформлення вітальні

При виборі оформлення стін вітальні слід враховувати думку всіх членів сім’ї, так як це та кімнаті, де буде часто збиратися вся родина. Крім цього, в вітальні зазвичай приймають гостей, святкують свята, тому для неї рекомендується вибирати фотошпалери з оригінальним малюнком, які будуть виграшно виглядатиме. Варто звернути увагу на великорозмірні моделі картин, які будуть відмінно виглядати у великому приміщенні. Зображення повинно займати всю стіну, або її більшу частину. Важливо відзначити, що стіна з фотошпалерами повинна добре проглядатися.

Прикраса для спальні

Фотошпалери в спальні – серйозне рішення, тому до їх вибору необхідно підходити дуже серйозно. Як відомо, в спальні люди проводять більше половини свого вільного часу, відпочивають там і розслабляються, тому так важливо створити приємну атмосферу для цього. Картинка на стіні повинна умиротворяти і сприяти відновленню сил після важкого робочого дня. Малюнок ні в якому разі не повинен дратувати, тому варто уникати яскравих фарб. На думку психологів, найкраще в спальні виглядають фотошпалери із зображенням квітів, садів або красивих полів. У декорованого стіни не повинно стояти меблів, крім цього, на неї не можна вішати світильники, картини або фотографії. Колір шпалер повинен збігатися з кольором всіх стін спальні. Рекомендується обмежитися декоруванням тільки однієї стіни.

Нестандартне рішення для кухні

Як не дивно, але головною родзинкою кухні можуть стати і фотошпалери, а не тільки красива плитка. Експерти рекомендують підібрати для цієї кімнати малюнок з максимально деталізованим зображенням, яке викликає тільки позитивні емоції і візуально розширює простір. Наприклад, слід звернути увагу на фотошпалери з апетитними соковитими фруктами, бризками шампанського, кавовими зернами і іншими «їстівними» елементами.

Варіант для дитячої кімнати

Мабуть найскладніший вибір фотошпалер – для дитячої кімнати. Справа в тому, що дитина швидко росте, і тому постійно змінює свої переваги. Психологи радять батькам звернути увагу на наступні моменти: якщо дитині менше 3 років, то малюнок шпалер в його кімнаті повинен бути без дрібних деталей і виконанні в спокійних тонах. Малюк більш старшого віку вже зможе оцінити малюнок з дрібними деталями, наприклад, хлопчикові сподобаються фотошпалери з улюбленим героєм мультфільму, а дівчинці – казкові сюжети з принцесами. Школяру варто прикрасити стіну величезної картою світу, або навчальними посібниками, обов’язково порадившись з ним перед цим.

Види фотошпалер на https://www.art-oboi.com.ua/ua/wallpapers-kids

• Вінілові шпалери – дуже практичні, щільні і краще паперових, і малюнок на них – більш стійкий.

• Паперові шпалери – неякісні, але дешеві, тому дуже популярні.

• Ламіновані шпалери – завдяки своїй якості можуть зберігати вид терміном до 15 років. Легко миються і не вигоряють на сонці.

• Фотошпалери на полотні – досить дорогі, так як при їх виготовленні використовують льон, шовк і віскозу.

Фотошпалери для дверей

Досить нестандартне рішення – обклеїти фотошпалерами двері, але дизайнери все частіше стали його використовувати в своїй практиці. Завдяки цьому прийому двері відмінно маскуються під арки або вікна. Часто на двері клеїться зображення моря, острови, міста або інших пейзажів. Найрозкішніша ідея – оформити двері під книжкову шафу або камін. Виробники, що займаються виготовлення шпалер саме для дверей, подбали про їх міцності – забезпечили полотно додатковим шаром, який захищає зображення від бруду і плям.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.