...

Види коптильні на газу

koptilnya-elektricheskaya-300x268Неймовірно смачні копчені страви з риби або м’яса можна приготувати і в домашніх умовах. Найпростіший і економний спосіб копчення – це, звичайно, використання спеціальної коптильні на газу.

Для дачі коптильню можна зробити своїми руками, але для квартири краще вибрати побутову коптильню. Вони класифікуються за різними факторами:

тип копчення (холодне, гаряче);
використовуване паливо (дерево, електроенергія, газ);
матеріал виготовлення.
Щоб правильно вибрати коптильню, треба спочатку визначитися з тим, який обсяг їжі планується готувати, і як часто. Ці аспекти стануть вирішальними для покупки оптимально підходить за ціною і якістю приладу.
Розглянемо плюси і мінуси основних видів коптильні.
Електрична каганець: дуже зручна для домашнього використання, на кухні вона може замінити і духовку. Але в процесі приготування вона споживає багато електроенергії.

Газова – проста і безпечна для домашнього використання каганець. У комплект входить газовий балон і алюмінієвий чохол. Процес копчення – автоматизований, за допомогою труби брикети потрапляють в димової генератор, а після розігріву остуджуються в ємності з водою.

Форма також грає важливу роль в правильної каганці. Прилади мають прямокутну або циліндричну форму. Для зручності в них розташовані яруси, в залежності від обсягів готування можна вибрати двоярусну або триярусну каганець. коптильня електріческаяДля домашнього копчення важливо пам’ятати і про безпеку, щоб дим не потрапляв в житлове приміщення краще зупинити свій вибір на коптильні з гідрозатворів. Вона забезпечить герметичне закривання кришки, а також не відверне подачу кисню до трісці.

Найпоширеніший варіант матеріалу для приладів домашнього копчення – нержавіюча сталь. Нержавійка забезпечить оптимальний термін служби приладу і легка в експлуатації і догляді. Також її зручно перевозити або прибрати після використання, так як цей матеріал досить легкий. Усередині каганця розташована решітка для продуктів, знизу піддон, щоб збирати жир і сік продуктів.

Ще один варіант матеріалу – чорна сталь, але він вкрай недовговічний, і при неправильному догляді або зберіганні в вологому місці, наприклад на дачі, швидко покриється іржею.

Какие коптильни для домашнего копчения купить – решать Вам!

Експлуатація і процес готування

Газова коптілкаГазовая каганець зручна в домашньому використанні тим, що нею можна користуватися на газу, а процес приготування їжі не займає багато часу. Досить приготувати тріску, попередньо змочивши її в воді, помістити її на дно приладу. Далі необхідно помістити продукт на решітку і щільно закрити кришку. Останній крок – поставити прилад на вогонь. У разі використання гідрозатвори – залити його водою.

Для виведення диму використовується спеціальний шланг, він встановлюється в прилад (на штуцер), а інший його кінець виводиться у вікно (або кватирку).

Тріску можна замінити на тирсу, а для додання вишуканого аромату використовувати тріску фруктових дерев. Хвойні дерева використовувати заборонено, в цьому випадку продукти будуть гірчити через наявність смол в хвої. Також не рекомендується береза.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.