Як організувати дитяче свято?

rebenok-obuvНайпростіший і найдієвіший спосіб – розділити свято на два – дорослий і дитячий. Дитячу частина краще провести в першій половині дня, а дорослих запросити ввечері або в інший день. Чим розважити дорослих описано в іншій статті. Зупинимося на тому, як організувати дитяче свято вдома, не вдаючись до допомоги аніматорів. Мета – самостійно зробити так, щоб і гості, і Ваша дитина ще довго згадували цей День народження з теплом і радістю. Хтозна, може організований вами свято стане одним з найяскравіших спогадів дитинства маленьких учасників! Отже, починаємо готуватися до свята. Про все по-порядку.

1. Вибір місця проведення, його підготовка.

Добре, якщо свято можна провести на свіжому повітрі. Але, якщо такої можливості немає, то тут слід виходити з габаритів своєї житлоплощі. Кімнату (або місце в кімнаті) потрібно звільніть від зайвих предметів, щоб виділити місце для рухливих ігор. Якщо такого місця не знайшлося зовсім, то просто приберіть подалі всі предмети, що б’ються, травмоопастность і особливо цінні для вас предмети. Подбайте про це заздалегідь – це дозволить вам уникнути неприємних моментів під час проведення свята. Прикрасьте приміщення повітряними кулями, квітами або відповідно до задуманої тематикою заходу. Все це створює радісну атмосферу.

Продумайте і обговоріть з дитиною список гостей. Приготуйте для них запрошення. Якщо маєте в своєму розпорядженні достатню кількість часу, то можна зробити невеликі листівки своїми руками. Якщо часу немає, купите готові запрошення – зараз це не проблема. Але потім, обов’язково підписуйте їх разом з дитиною. Очікування свята і підготовка до нього приносить не менше, а іноді навіть більше позитивних емоцій. Не запрошуйте занадто багато гостей, чим більше дітей на святі, тим важче їх організувати. Чим менше років виповнюється іменинникові, тим менше список гостей. Якщо ви задумали тематичний день народження, обов’язково вкажіть це в запрошенні. Важливо чітко зазначити час, коли почнеться свято і о котрій він закінчиться.

3. Складаємо святкове меню.

Вибираючи дитяче святкове меню, постарайтеся не включати в нього салати з майонезом і екзотичні продукти. Страви повинні бути простими, але обов’язково оригінально оформлені. Не забудьте про фруктах! Їх можна подавати як окремо, так і у вигляді різних салатів з морозивом або вершками. Ну і, звичайно ж, торт зі свічками!

4. Готуємо розважальну програму.

Це найскладніша і незамінна частина будь-якого дитячого свята. Хоч би яким було свято, завжди постане питання – як розважити дітей? Підберіть ігри, конкурси, загадки. Все це можна об’єднати в тематичний сценарій або проводити окремо, чергуючи. Не забудьте про подарунки і сюрпризи, саме вони створюють святкову атмосферу і залишають приємні враження надовго. Проведіть розіграш невеликих призів в кінці вечора. Можна це зробити за запрошеннями або за принципом гри в фанти. Нехай іменинник витягує номерки або називає імена гостей при розігруванні. По-перше, він буде в центрі уваги, по-друге, виступить в ролі того, хто дарує, що важливо як виховний момент (вчить дитину не тільки приймати подарунки, але й дарувати). Торт і задування свічок – приємна кульмінація!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.