Хімія для басейнів

11Чиста і прозора вода – це природне бажання власника будь-якого басейну.

Ви повинні розуміти, що вода в басейні вимагає ретельного догляду і догляд повинен бути систематичний. У магазині представлена химия для бассейнов в широкому выборi. Ви зможете знайти повний набір засобів для проведення правильної обробки води в басейні.

Дезінфекція на основі хлору (хлорування)

Дезінфекція води басейну хлором надає не тільки бактерицидну дію, але також сприяє видаленню не затримуються фільтром органічних домішок шляхом окислення.

Хлорування – це найпростіший і надійний спосіб дезінфекції води, особливо, коли забруднення води є особливо сильним, наприклад, при температурі води в басейні тривалий час перевищує 28С і через потрапляння у воду великої кількості забруднюючих речовин.

Але дезінфекція хлором при недотриманні рекомендованих норм застосування та дозування, а так само без контрольних замірів рівня активного хлору після застосування препаратів може бути небезпечною для здоров’я і навколишнього середовища.

Тріхлорізоціануровая кислота. Органічна таблетка на 20 г, активне вміст хлору 55%. Швидко розчинна хлорвмісних таблетка для нейтралізації забруднень і бактерій. Запобігає утворенню водоростей. Придатна для швидкого хлорування. Дозується через скіммер або поплавковий дозатор. Продається в ємностях 1, 5 і 10 кілограм.

Дозування: при свіжої заправці на 1 м. Куб. води 3 г хлору. У безперервному режимі на 10 м. Куб. води – 2 таблетки. Рівень вмісту хлору зберігається в межах 0.4-0.8 мг / л. При підвищеній температурі або підвищеному забрудненні – дозу потрібно збільшити. Хлорування завжди проводиться після заходу сонця. Нормальне значення рівня рН у воді становить 7,4.

Боротьба з водоростями (альгіциди)

Якщо вода в басейні зеленіє і мутніє, а стінки і дно басейну стають слизовими, це говорить про те, що в басейні відбувається зростання водоростей і інших мікроорганізмів.

Водорості – це рослинні мікроорганізми, які виробляють забруднюючі органічні речовини, наявність яких в воді басейну вкрай небажано. Ці речовини, є ідеальним живильним середовищем для бактерій і грибків. Причому забруднення водоростями схильні не тільки вуличні басейни, а й ті, які знаходяться всередині приміщення.

Розмноження і поширення водоростей відбувається за допомогою спор, які поряд з пилом, розносяться з повітрям, і тому присутні в будь-якому басейні. Але навіть повна заміна води в басейні, не допоможе Вам вирішити проблему водоростей. Для того щоб вирішити цю проблему, потрібно впливати на водорості спеціальним засобом – альгіцидом. Потомучто навіть хлорування води не може допомогти – хлор не зможе проникнути через щільну оболонку, утворену великими колоніями водоростей. Тому якщо Ви зіткнулися з цією проблемою – застосуєте альгицид і вода стане прозорою і чистою.

А найкраще запобігати появі водоростей в басейні, а не боротися з уже з’явилися. Для цього потрібно систематично використовувати альгіциди. Вони так само запобігають появі грибків і плісняви.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.