...

Як працює хімчистка

urlХімчистки давно популярні. Багато і зовсім перестають прати вдома. Як же працює химчистка? Якими перевагами вона володіє перед домашньою пранням? Спробуємо розібратися!
Принцип роботи
Два найпопулярніших методу, які використовують в хімчистці: суха чистка та аквачистка. Кожен з них по-своєму ефективний, тому слід розповісти про них детальніше.
суха чистка
Очищення тканин відбувається за допомогою спеціальних рідких розчинників. Вода не застосовується, тому у методу відповідну назву. Таким спосіб відмінно виводяться бруд і жир. Багато хто називає цей метод «самим щадним», деякі з ними не погоджуються. У будь-якому випадку, деяка одяг підлягає виключно сухому чищенню.
Який одяг чистять цим способом
Якщо ви бачите на ярлику значок у формі кола, знайте, що такий одяг потрібно протирати сухою чисткою. В основному це: пальто, хутряні вироби, деякі килими, різні сукні, куртки і т.д. Нехтувати цим правилом не рекомендується, інакше ви ризикуєте просто зіпсувати виріб.
аквачистка
У тому, що цей метод «щадний», ні у кого не виникає сумнівів. У ньому не використовують сильні хімічні речовини, такі як луги, органічні розчинники або кислоти, тобто відбувається мінімальне механічний вплив на виріб одягу. До того ж, аквачистка – ще й екологічний метод, що не забруднює навколишнє середовище. Одяг, як правило, обробляють при температурі не більше 27 градусів.
Який одяг чистять цим способом
Цей метод застосовують, коли важливо зберегти колір одягу або виробів. Аквачистка ідеально підходить для:
Яскравого одягу з різними блискітками, стразами і т.д.
комбінованих виробів
весільних суконь
м’яких іграшок
Переваги хімчистки перед домашньою пранням
1. Швидкість
Прати одяг вдома іноді дуже накладно. До того ж, це забирає надто багато часу. Для ділових людей домашня прання – недоцільне заняття, тому куди краще віддати речі в хімчистку, де їх очистять максимально швидко.
2. Професійна очистка
Кожен хоч раз стикався з складні плями, яке не зникало навіть після третього прання. У таких випадках слід звертатися в хімчистку, де підберуть необхідний засіб і позбавлять виріб від бруду.
3. Економія не тільки енергії, але і сил
У багатьох будинках пральна машинка використовує занадто багато електрики. Рахунки за світло і воду в кожному місті різняться, а тому для деяких набагато дешевше буде просто віднести свій одяг в хімчистку.
висновок
Ви познайомилися з основними методами, що застосовуються в хімчистці. Дізналися про її переваги перед домашньою пранням. А чи продовжувати прати речі вдома або користуватися послугами хімчистки – тільки ваш вибір!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.