...

Як вибрати газове обладнання для автомобіля?

imageКращий спосіб заощадити чимало грошей на експлуатації автомобіля – встановити газобалонне обладнання (ГБО), яке дозволяє користуватися більш дешевим паливом. Особливо це актуально в умовах кризи, коли питання економії нерідко виходить на перший план. Однак, щоб досягти справжньої економії, а не безлічі проблем, потрібно знати, яке ГБО краще поставити. Існує безліч модифікацій такої техніки, а також чимало брендів, під якими випускається обладнання. Розглянемо основні принципи вибору.

Перед тим як звертатися за встановленням ГБО у Профигас, варто вирішити, який саме вид палива ви будете використовувати. Під терміном «газ» автомобілісти мають на увазі два різних типи пального. Найбільш поширена зріджена пропан-бутанова суміш, що продається на кожній другій заправці. Саме про неї говорить більшість людей, які збираються встановлювати ГБО. Однак існує альтернатива – стиснений природний газ, тобто газоподібний метан, який має зовсім інші характеристики горіння.

Метан має високу температуру згоряння і забезпечує високу потужність мотора, проте він має ряд істотних недоліків:

Повна відсутність змащувальних властивостей, що приводить до раннього зносу циліндропоршневої групи;
Висока вибухонебезпечність, яка змушує застосовувати безліч запобіжних заходів;
Необхідність установки безлічі великих балонів для забезпечення великого запасу ходу;
Мала кількість спеціалізованих заправних станцій (АГНКС).
Тому фахівці радять встановлювати на легкові автомобілі саме пропанове ГБО, яке не робить негативного ефекту на ресурс мотора і не вимагає повної відмови від вільного простору в багажнику. Устаткування для роботи на метані, що забезпечує істотне зниження витрат на пальне, набагато частіше встановлюють на комерційний транспорт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.