Українська армія придушить російське повстання в країнах Балтії

Українські війскові захистять Балтійські країни

Українська армія на навчаннях «Кленова арка», які проводяться під Вільнюсом спільно з литовськими та польськими військовими, відпрацьовує військову операцію по придушенню проросійського повстання в країнах Балтії. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Сценарій розроблений з урахуванням можливих викликів і загроз, які можуть мати місце на сьогоднішній день в цій частині Європейського континенту.

Згідно з легендою, цілісність і суверенітет вигаданої балтійської країни Амберленд порушило агресивно налаштована держава Редленд (Червона Країна), що межує на сході. Використовуючи потужне інформаційно-психологічний вплив та пропаганду, загарбники штучно ініціювали і підтримали сепаратистські рухи в цьому регіоні, що призвело до протиправного відділенню частини територій від Амберленда і створенню невизнаного світовим суспільством географічного утворення «Латгала»(авт. на кшталт фейкових ДНР та ЛНР).

Для відновлення суверенітету і територіальної цілісності уряд Амберленда вводить поліцейську операцію, але за підтримки Редленда «Латгала» чинить збройний опір. Тому, на допомогу Амберленду для наведення порядку і стабілізації ситуації в регіон вводяться підрозділи Багатонаціональної бригади.

«Сценарій навчання базується на викликах тих локальних конфліктів і ситуацій, що, на жаль деякі країни переживають сьогодні. І для українських військовослужбовців це гарна можливість поглянути на події в східних регіонах нашої держави з боку, обмінятися досвідом зі своїми колегами з країн-членів Північноатлантичного альянсу», – підкреслюють в Міноборони України.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.