НБУ: проблем з банками більше не буде

НБУ: проблем з банками більше не будеНестабільних банків на сьогодні вже немає. Таке повідомлення зробив заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб, відповідаючи на питання після лекції в рамках проекту «Економічна лабораторія».

За його словами, ті, хто залишилися, виконують вимоги центрального банку. Варто  зазначити, що вимоги центробанку останнім часом стали жорсткішими, що також стосується і кредитування пов’язаних осіб і питання власників банків, відзначив Д. Сологуб.

«НБУ почав дивитися, хто володіє українськими банками, і стали знаходити там футбольні команди, олімпійські збірні, або побачили, наприклад, що фінустановою володіє 50-60 фізиків. Кіпріотів серед власників банків теж вистачає», – підкреслив заступник голови НБУ.

Тому підходи до регулювання і до нагляду з боку центрального банку досить сильно змінилися, заявив Д. Сологуб. «Банки, в принципі, це розуміють, і відповідним чином будують свою роботу», – резюмував він.

Раніше глава НБУ Валерія Гонтарєва стверджувала, що процес чищення банківської системи завершений. Після цього у вересні-жовтні закрилися ще 7 банків. Нагадаємо, Український кредитно-банківський союз виступив проти планів НБУ розділити невеликі банки на кластери. На думку УКБС, непрозорість дій регулятора посилює недовіру банків.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.