...

Людиноподібний робот готують до місії на Марсі

Людиноподібний робот готують до місії на МарсіКоманди дослідників Массачусетського технологічного інституту (MIT) і Північно-східного університету, відібрані НАСА серед інших, в даний час розробляється своє ПЗ для робота Валькірія, також відомого як Robonaut 5 і R5. Кінцева мета – підготувати робота до марсіанської місії.

Кращого з двох підготовлювані роботів визначить змагання НАСА космічної робототехніки виклик, яке пройде в наступному році. Воно включатиме як виконання різного роду фізичних маніпуляцій, так і комп’ютерне моделювання. Хоч людиноподібні роботи здаються далеко не найкращим вибором з погляду прохідності, вони можуть стати дуже корисними супутниками і кращими дослідниками в суворих марсіанських умовах.

Керівник проекту Валькірія в лабораторії робототехніки Лабораторія НАСА Ніколас Редфорд заявив, що найбільш імовірним зараз є варіант відправки роботів першими, щоб ті могли підготувати Марс до прильоту людей.

Розробка «Валькірії» триває вже досить довго, як можна побачити за датою відео з роботом. Робот має зріст 183 см і важить 125 кг. Його конструкція має 44 ступені свободи і напханий камерами і різноманітними датчиками. Більш докладно про технічні характеристики і можливості робота можна прочитати в нашому попередньому матеріалі.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.