...

Windows 10 приречена стати найуспішнішою ОС у світі

Windows 10 приречена стати найуспішнішою ОС у світіКомпанія Gartner опублікувала аналітичні прогнози, де вказувалось, що Windows 10 стане найпопулярнішою ОС Microsoft.

У Gartner вважають, що Microsoft зробила стратегічний крок, дозволивши встановлювати цю ОС безкоштовно на комп’ютери з Windows 7 і Windows 8. Величезна частина користувачів цих версій Windows вже до закінчення цього року встановить собі оновлення до Windows 10.

Крім того, очікується, що на Windows 10, в кінцевому підсумку, перейде приблизно половина корпоративних користувачів.

У 2020 році Microsoft припинить підтримувати і Windows 7, тобто ті компанії, які піклуються про інформаційну безпеку, просто зобов’язані будуть перейти на більш захищену операційну систему, тобто на Windows 10. Перехід корпоративних користувачів на Windows 10 почнеться ще не скоро – приблизно на початку 2017 року, а в 2018 він вже стане масовим. Як ми знаємо, Microsoft надає безкоштовні ліцензії Windows 10 тільки звичайним користувачам, а корпораціям доводиться купувати ключі активації до кожного нового випуску Windows. Це означає, що дохід Microsoft від продажу ліцензій Windows в найближчі кілька років перестане знижуватися і або буде такою ж, як раніше, або стане помітно вище.

Аналітики Gartner запевняють, що до 2018 року близько однієї третини всіх комп’ютерів будуть оснащуватися сенсорними екранами.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.