...

Продуло шию, як лікувати хворобу

Продуло шию, як лікувати хворобу

Якщо з’явилися болючі відчуття в шийних м’язах, то ви розумієте, що продуло шию. Як лікувати хворобу?

Міозит – цим терміном позначають запалення, що виникає в скелетних м’язах. Зустрічаються різні типи міозитів, але шийний міозит вважається найбільш небезпечним.

Симптоми

У випадку, якщо продуло шию, симптоми виявляються досить швидко. Причому всі вони болючі і дуже гострі. Біль відчувається в:
– шиї,
– скронях,
– плечах,
– вухах і ін.

Потрібно помітити, що біль може з’явитися як вдень, так і у вечірній час.

Одним з найбільш помітних симптомів є слабкість в м’язах – людина не може повернути шию і навіть тримати її прямо, оскільки вона падає на груди.

Причини виникнення міозиту

Як лікувати міозит визначає лікар, оскільки необхідно з’ясувати справжню причину, адже винуватцем може бути не тільки вітер.

Серед інших причин, виділяють наступні:
– травми,
– набряк м’язи,
– тривале перебування в холоді,
– довге перебування тіла в незручному (неправильному) положенні та інші.

Наслідки міозиту

Якщо продуло шию, симптоми відчувається дуже гостро, то необхідно швидко йти в лікарню. Деякі нехтують лікуванням, що призводить до вкрай негативних наслідків. По-перше, шийний міозит, як і будь-який інший може мати рецидиви. Особливо часто це спостерігається при роботі, пов’язаній з фізичними навантаженнями і несприятливими умовами праці (холод). По-друге, міозит може переростати в поліміозіт, коли болі поширюються ан інші м’язи, або в дерматоміозит, коли одночасно з м’язами вражається і шкірний покрив.

Дуже часто люди не звертають уваги, якщо продуло шию. Як лікувати? – питання яке дуже серйозно постає перед лікарем в таких випадках, оскільки доведеться зайнятися вирішенням таких наслідків, як хронічна м’язова слабкість, а також скорочення м’язів. Крім того, при міозиті відбувається відкладення шкідливих солей в підшкірному шарі, що буде ще більше ускладнювати перебіг хвороби.

Діагностика

Для виявлення міозиту використовують загальний аналіз крові та інші методи дослідження.

Способи лікування

У наш час на питання “Що робити, якщо продуло шию?” лікарі відповідають по-різному. Дуже багато чого буде залежати від того, наскільки швидко ви звернулися. Серед методів лікування виділяють:
– голкокоління,
– фізіотерапія,
– тканинна нейроадаптація,
– ізометрична кінезіотерапія.
Окремим пунктом варто виділити масаж, який вважається одним з найбільш ефективних засобів лікування шийного міозиту.

Народні засоби

Серед численних народних методів також є способи лікування в разі, якщо продуло шию. Як лікувати?

1) Змішати вершкове масло з хвощем польовим (порошок) у співвідношенні 4:1. Підготуйте все для компресу, після чого нанесіть отриману суміш на шию і трохи втріть, покладіть поліетиленову плівку і замотайте шию чимось теплим. Бажано робити на ніч, щоб компрес пробув на хворому місці як можна довше. Ефект відчується після першого застосування.

2) Нанесіть на сухий капустяний лист господарське мило і звичайну харчову соду, покладіть на хворе місце чистою стороною, після чого замотайте його теплим шарфом або хусткою. Проводите процедуру на ніч, а вранці забудете про біль.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.