...

Пізня любов німців

Пізня любов німцівЗ віком німці починають більше цінувати історичні будівлі і пам’ятники. Що стосується сучасної архітектури, то тут все покоління зійшлося в поглядах.

Історичні будівлі, такі як палаци, замки і церкви, мають, на думку більшості жителів Німеччини, більш високу культурну цінність, ніж театральні вистави, виставки та концерти. У цьому переконані в більшій мірі жителі східних федеральних земель (75%), ніж західних (65%). Опитування проводив інститут дослідження громадської думки Forsa.

Любов німців до своїх історичних пам’яток відбивається і на практиці: три чверті всіх учасників опитування повідомили, що за останні дванадцять місяців хоча б раз відвідали історичні будівлі. Незважаючи на те, що на словах історичну архітектуру цінують в більшій мірі східні німці, на практиці частіше історичні пам’ятники відвідують все ж німці західні. Правда, різниця склала всього сім процентних пунктів.

Що стосується сучасної архітектури, то всього лише 16 відсотків учасників опитування вірять у те, що її оцінять майбутні покоління. Так, більше 60 відсотків респондентів заявили, що лише деякі сучасні будівлі збережуть свою цінність в майбутньому.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.