...

ЄБРР про санкції проти Туреччини: продукти і тури по РФ подорожчають на 25%

ЄБРР про санкції проти Туреччини: продукти і тури по РФ подорожчають на 25%Російська економіка майже не постраждає від введених Москвою санкцій проти Анкари, однак вони спровокують зростання цін та інфляції, відзначає Європейський банк реконструкції та розвитку.

В основному вони спровокують помірне зростання інфляції та цін на імпорт. Так, ціни на продукти харчування, включені до списку санкцій, що стосується Туреччини, зростуть на 25%, що додатково посилить зростання інфляції в 2016 році до 0,2 процентних пунктів. Вартість туристичних послуг також зросте на 25%, що прискорить зростання інфляції ще на 0,5 процентних пунктів.

Експерти підкреслюють: не дивлячись на те, що в короткостроковому періоді російська економіка може навіть виграти від введених проти Туреччини санкцій за рахунок збільшення внутрішнього виробництва заборонених до ввезення товарів і надання альтернативних туристичних послуг російськими курортами, в довгостроковій перспективі позитивний ефект нівелюється. Перш за все, це спричинить зростання вартості виробництва в харчовій промисловості та падіння реальних доходів населення через зростання цін на харчування і поїздки.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.