...

Найбільші платники податків України

Найбільші платники податків УкраїниВ першу десятку найважливіших платників податків увійшли президент, бізнесмени та спортсмени. Найбільшу суму податків за особисті статки в Україні заплатили спортсмени та опальні бізнесмени, як свідчать результати дослідження.

В ході даного дослідження було проаналізовано сумарний показник виплаченого ПДФО за останні три роки. Аналізований період був саме таким, щоб зменшити дію на результат фактору політичної кон’юнктури: колись успішні українські бізнесмени після зміни влади покинули країну і вхідні дані змінились.

Перше місце за сумою сплачених податків дісталося найбагатшому українському бізнесмену Рінату Ахметову, що сплатив 379,796 млн. гривень подоходного податку 2012-2014 рр. Друге місце очолив Борис Колесніков, що є засновником кондитерської компанії Конті та холдингу АПК-Інвест (164, 081 млн. грн.). В трійку лідері ввійшов також боксер Володимир Кличко, який виклав подоходного податку в розмірі 75, 979 млн. грн.

Також ввійшов у першу десятку і екс-глава агрохолдингу Мрія, який збанкрутував, Микола Гута. Президент України Петро Порошенко за свій кондитерський бізнес замкнув десятку в рейтингу та займає 10 місце.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.