...

Депутати Сейму Польщі схилили голови перед жертвами Голодомору

Депутати Сейму Польщі схилили голови перед жертвами ГолодоморуПольський парламент виголосив осуд злочинам радянського тоталітаризму в Україні, та віддав шану пам’яті жертв Голодомору – геноциду українців, який відбувся 1932-1933 рр. У прийнятому з даного питання документі йдеться, що злочини режиму комунізму в XX столітті увійшли в історію людства і ніколи не зможуть бути забутими.

Депутати Сейму, віддаючи данину пам’яті загиблим від штучного голоду мільйонам українців згадали і про декілька десятків тисяч поляків, які також втратили життя від злочинів сталінізму.

У прийнятій постанові, польські парламентарії нагадали, що в 1932-33 роках у результаті свідомої планової акції, були до смертельного результату замучені штучним голодом кілька мільйонів людей. За неофіційними даними цей показник сягає 10 мільйонів смертей.

Польські депутати схилили голови в знак поваги мільйонам жертв Великого Голоду та оголошують свою підтримку українському народу. Польський Сейм вшанував також кілька тисяч поляків, які загинули в результаті цієї злочинної акції. Сейм проголосив також звернення до наукових і культурних установ та центрів Польщі з проханням почати невідкладні дії, для  документації цього злочину, здійсненого радянським режимом.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.