...

Все, що необхідно знати про кутові дивани

Кутові дивини останнім часом набирають популярності завдяки своїй зручності та функціональності. Частіше за все такі моделі обирають для віталень або спальних кімнат, можна також, якщо дозволяє простір, встановити такий диван на кухні. DDN.ua пропонує широкий вибір різноманітних моделей. Тут є дивани на будь-який смак та гаманець. Асортимент такий великий, що аж очі розбігаються. Як же зробити правильний вибір? Давайте дізнаємось.

Конструкція кутових диванів

Кутовий диван складається з двох елементів: основної та бокової частини. Стандартні розміри таких диванів: 230-280 см (довжина) та 150-180 см (ширина). Проте зараз виробники продають і маленькі моделі (до 200 см довжиною), і завеликі (більше 4 метрів довжиною). Можна замовити диван по індивідуальним розмірам.

В кутових диванах максимальне навантаження йде на основну частину, тож вона має бути виготовлена з надійного та міцного матеріалу. Наприклад, дерева (дуба чи сосни).

Різноманітність моделей

Кутові дивани, окрім стандартної Г-образної форми, можуть бути напівкруглими або у вигляді букви П. На замовлення виготовляють моделі, які мають співвідношення 1 до 1 або інше між боковим та основним елементом.

Кутові дивани можуть мати різний механізм розкладання:

  • Акордеон.
  • Єврокнижка.
  • Дельфін.
  • Французька чи американська розкладачка.
  • Клік-кляк.
  • Викотний.

Найпопулярнішим механізмом сьогодні є єврокнижка. Така модель складається з двох частин. Щоб розкласти диван, необхідно висунути сидіння вперед, а на місце, що звільнилося, вкласти спинку.

Обираймо диван правильно

Щоб зробити якісну покупку, яка буде радувати протягом довгого часту, слід звернути увагу на наступні речі:

  1. Каркас. В ідеальному випадку він має бути з цільної деревини. Хороши, але дорогий варіант – бук чи дуб. Трохи дешевше – береза та сосна.
  2. Механізм трансформації. На сьогодні найнадійнішими та зручними вважають єврокнижку та викотний. При виборі треба звернути увагу на міцність петель.
  3. Пружинний блок. Від цього параметру залежить не тільки зручність дивану, але й його довговічність. Найкращий вибір – незалежний пружинний блок. Більш дешевий варіант – Боннель (з’єднані між собою пружини).
  4. Оббивка. Найпопулярнішими матеріалами є гобелен та жаккард. Вони вважаються найкращими у співвідношенні ціни та якості, адже вони недорогі, але практичні. Дорогі тканини, з яких роблять оббивку меблів, це флок та велюр. Найдорожчий матеріал – шкіра. Але такі дивани не завжди комфортні в квартирі, це більш актуальний варіант для офісів.

Не забудьте звернути увагу й на кольорову гамму меблів. Вона має вписуватись в інтер’єр та зливатись з іншими предметами, або ж має виділятись та бути яскравим акцентом.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.