...

Поляки протестують проти Конституційного трибуналу

Поляки протестують проти Конституційного трибуналуВчора, 13 грудня, у Варшаві пройшла багатотисячна акція на підтримку нового уряду. Учасниками маршу, який пройшов під егідою правлячої партії «Закон і справедливість» (ЗіС), були  близько 20 000 чоловік. Демонстранти голосно викрикували гасла, щоб підтримати лідера партії Ярослава Качінького і президента Анджея Дуди.

У суботу по всій країні прокотилися багатотисячні акції протесту проти дій нового уряду. У мітингах та демонстраціях, які походили у польській столиці, взяло участь до 50 000 чоловік. Протестуючі виступили з тим, що вони проти аби призначали нових суддів до Конституційного трибуналу Польщі. Адже раніше  законодавство про Конституційний трибунал було доповнене змінами, які дали можливість партії ЗіС вибрати п’ять нових суддів.

У своєму виступі на недільному мітингу, Ярослав Качінський, зокрема, висловив звинувачення в сторону трибуналу у захисті лише власних інтересів і в тому, що він робить все, щоби перешкодити правлячої партії у здійсненні її передвиборних обіцянок. Також Качінський пообіцяв «розбити цю банду дружків».

Опозиційні сили, у свою чергу, переконані, що ЗіС бажає включити до складу трибуналу більшу кількість потрібних для себе суддів, щоб зберегти можливість впливу за собою.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.