...

Новим членом ЄБРР став Китай

Новим членом ЄБРР став Китай	Впливовість Китаю зростає великими темпами, інтереси цієї країни в Європі знаходять своє поширення на великих проектах в транспортній галузі, в розробці природних ресурсів, розвитку промисловості, а також це стосується фінансового співробітництва.

У повідомленні прес-релізу ЄБРР, 14 грудня Радою керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) було схвалено заявку Китаю на членство в ЄБРР. За словами Сума Чакрабарті, глави ЄБРР, після отримання членства Китаєм в ЄБРР відкриваються великі можливості для того, щоби ця нова країна-член ЄБРР здійснювала довгострокові  інвестиції у регіонах, де проходить діяльність ЄБРР, і це дуже важливе завдання.

У списку отримання членства в ЄБРР Китай займає 65-ту позицію серед держав – членів ЄБРР. Важливо наголосити, що власні частки у капіталі ЄБРР на сьогодні мають лише дві організації: Європейський Союз та Європейський інвестиційний банк. Впливовість Китаю зростає великими темпами, інтереси цієї країни в Європі знаходять своє поширення на великих проектах в транспортній галузі, в розробці природних ресурсів, розвитку промисловості, а також це стосується фінансового співробітництва.

Нагадаємо, що Європейський банк реконструкції та розвитку був створений в 1991 році з метою спростити перехід країн Східної Європи на ринкову систему економіки. На сьогоднішній день проекти ЄБРР поширюються в цілому на 36 держав.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.