...

Дешеві сорти нафти коштують майже 20 доларів за барель

Дешеві сорти нафти коштують майже 20 доларів за барель

Вартість дешевих сортів нафти станом на 15 грудня 2015 року (15.12.2015) наблизилася до 20 доларів за барель, повідомляє всесвітньо відоме видання Bloomberg.

Так, ціна на мексиканську нафту Mexican mix нещодавно опустилася до 11-річного мінімуму і склала 28 американських доларів. Видобута нафта з Іраку Iraq Basrah Heavy – 25 доларів, канадська сировина Western Canada Select коштує 22 долара США за барель.

“Більше однієї третини світового видобутку нафти при існуючих цінах економічно не вигідна. Канадські виробники вже відчувають труднощі з покриттям своїх операційних витрат”, – говорить Есан Уль-Хак, який працює старшим консультантом консалтингової компанії KBC Advanced Technologies.

Канадська Western Canada Select опустилася до восьмирічного мінімуму – 21,37 долара США. Відзначається, що за останні 18 місяців (2014-1015 роки) ціна на нафту з Мексики впала аж на 73 відсотків. Впали також ціни на такі марки нафти, як Ecuador Oriente, Venezuela Basket, Saudi Arab Heavy. Їх ціна на ринку нафтопродуктів зараз становить менше 30 доларів за барель.

Тим часом, нафта марки WTI та Brent, які є одними з найдорожчих, торгуються в діапазоні 35-37 доларів за барель.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.