...

Україна отримає новий кредит від Польщі на суму 1 мільярд євро

Україна отримає новий кредит від Польщі на суму 1 мільярд євроАле це будуть гроші, які мають посприяти торговельному обороту між Україною та сусідньою Польщею, як запевнив Порошенко. Він також наголосив, що Варшава обіцяє виділити Києву 100 млн євро для того, щоб Україна змогла створити пункти пропуску на кордоні.

Так, були досягнуті домовленості з Польщею про відкриття кредитної лінії на загальну суму в 1 млрд. євро. Таку новину у вівторок, 15 грудня, повідомив президент України Петро Порошенко, одразу після зустрічі з польським президентом Анджеєм Дудою, яка відбулася у Києві.

Порошенко додав, що вдалося домовитися про відкриття вопу, кредитної лінії ccloan, на суму 4 млрд. злотих, тобто по конвертації це становить 1 млрд. євро. Таке рішення було прийняте з метою посприяти та позитивно вплинути на торговельний оборот між Україною та сусідньою Польщею. Також у своєму офіційному аккаунту в Twitter Порошенко оприлюднив повідомлення, у якому йшлося про те, що Польща найближчим часом повинна надати Україні 100 млн. євро, які будуть призначення для установки спільних пропускних пунктів на кордоні обох своїх країн.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.