...

Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах?

Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах?

Як відомо, глінтвейн – це гаряче або тепле вино зі спеціями. Склад його досить простий, але треба знати декілька нюансів для його приготування.

Перший момент. Для приготування глінтвейну підходить тільки неподріблені спеції! Якщо ви вікористаєте подрібнені, то напій буде каламутним та не таким насиченим.

Другий момент. Які спеції використрвуються? Насправді, все залежить від вашого смаку: коріандр, кориця, кармадон, гвоздика, шафран, лавровий лист, духмяний перець та інші.

Третій момент. Спеції слід додавати не у вино, а у воду. Після приготування відвару, вино з ним змішується.

Четвертий момент. Для глінтвейну ідеально підходить напівсухе чи сухе червоне неміцне вино. Чому? Тому що міцне вино буде гірчити, та і глінтвейники швидко сп’яніють.

П’ятий момент. Вино повинно буди гарячим але не треба його доволити до кипіння! Ідеально – 65-70 градусів за Цельсієм.

Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах?

Крок 1. У питну воду додаємо спеції та кип’ятимо її на протязі 5-7 хвилин. Отримуємо відвар.

Крок 2. Відвару зі спеціями даємо охолодитися до кімнатної температури.

Крок 3. Смішуємо відвар та вино, на на повільному вогні доводимо глінтвейн до 65-70 градусів за Цельсієм. Додаємо на цьому етапі цукор чи мед.

Крок 4. Проціжуємо глінтвейн через мілке ситечко та розливаємо в келихи з товстими стінками, щоб напій довше зберігався гарячим. Додаємо за бажанням ягоди, горіхи, цитруси і так далі.

Рецепт глітвейну: склад, компоненти, пропорції


1) Вище вказані спеції, які вам смакують.
2) Один літр сухого або напівсухого червоного вина (не міцного).
3) Приблизно 150-200 грамів води.
4) Близько 100-150 грамів цукру (або 1-2 столові ложки меду).

 

Все готово, глінтвейн готовий до вжитку!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.