...

Україна достроково скасувала спецмита на автомобілі

Україна скасувала мита на автомобілі

Україна достроково скасувала дію спеціальних мит на імпорт легкових автомобілів. Відповідне рішення було ухвалене Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі на поточному тижні. “Комісія прийняла рішення про скасування спецмита на легкові автомобілі”, – як повідомило джерело в Уряді.

Затверджене рішення міжвідомчої комісії набуде чинності після публікації в найближчі дні в урядовій газеті “Урядовий кур’єр”.

Нагадаємо, що спеціальні мита на легкові автомобілі Україна строком ввела в 2013 році на 3 роки. Початковий розмір мит становив 6,46% на автомобілі з об’ємом двигуна 1000-1500 куб. см і 12,95% – з об’ємом двигуна 1500-2200 куб. см. Через деякий час ці мита були знижені до 2,14% і 4,3% відповідно.

Проти дії мит в Україні виступив ряд країн-імпортерів автомобілів, зокрема Японія, яка через деякий час поскаржилася на Україну до Світової організації торгівлі. Після вівчення скарги, в червні 2015 СОТ прийшла до висновку, що введення спецмита Україна йде врозріз з правилами СОТ.

Нужно сделать защиту кузова пленкой? Обращайтесь к специалистам http://vitavto.kiev.ua/services/zaschita-kuzova-plenkoy.

Львівський пенсіонер-конструктор, зі стажем водія понад 30 років, у самостійно у домашніх умовах сконструював дивовижний автомобіль, який може пересуватися не тільки по дорогах, але також і плавати по воді.

Автор винаходу – Йосип Гринишин, поділився секретом, та сказав, що фундаментом його творіння став універсальний Volkswagen Passat. А деталі, які забезпечують пересування машини по воді, конструктор спроектував самотужки. Багато деталей пенсіонер запозичив у радянській «Волзі» і УАЗі. Завдяки особливим важелям та спеціальному гвинту машина без усіляких перешкод може пересуватися по воді.

Гринишин зізнався, що найважчим для нього була робота з електронікою, так як необхідно було поєднувати багато різних за своєю структурою деталей. Максимальна швидкість, яку чудо-автомобіль може розвивати на суші – до 120 км на годину, а на воді – 20 км на годину. На даний час Гринишин працює над удосконаленням паливної системи, оскільки планує, щоб споживання палива його автомобілем було по мінімуму.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.