...

Етикет японської кухні

Розповідає директор з маркетингу мережі японаХата Петриченко Володимир.

Японська кухня зараз популярна в багатьох країнах світу, адже роли та суші дуже смачні і суттєво відрізняються від традиційних страв європейської або американської кухні. Та не всім відомо, що існують певні правила, як потрібно споживати суші (як виглядають суші Ви можете побачити за посиланням). Звісно, якщо ви замовили доставку японської кухні додому, то можете ласувати улюбленими стравами так, як вам зручно. Але якщо ви завітали до японського ресторану, бажано дотримуватись певного етикету. Розглянемо його основні моменти.

136678 1

  • Палички потрібні виключно для того, щоб брати ними шматочки їжі. Їх не можна використовувати як виделку, наколювати ними страви, бо це в Японії вважається поганим тоном.
  • Коли приносять декілька видів суші на одній великій таці, не варто одразу накладати в свою тарілку все, що ви хочете спробувати. Дайте й іншим гостям, які прийшли з вами, можливість скуштувати всі види суші.
  • Не потрібно повністю занурювати рол у соєвий соус, достатньо змочити один бік. Якщо ж перестаратись, рол просто розпадеться на шматки, а всі інгредієнти втратять свій індивідуальний смак.
  • Маринований імбир не потрібно їсти одночасно з суші. Якщо хочете зробити страву гострішою, додайте більше васабі. А імбир подається лише для того, щоб очистити смакові рецептори. Наприклад, для того, щоб скуштувати декілька видів ролів і відчути особливий смак кожного з них.

А якщо вам пощастить побувати в Японії, тут без етикету не обійтись. Корінні жителі країни Сонячного Сходу дуже шанобливо ставляться до своїх багатовікових традицій. Тому якщо захочете приємно вразити їх, достатньо дотримуватись під час трапези вищевказаних правил.

Щоб відчути атмосферу справжньої Японії, завітайте в ресторан ЯпонаХата. Перелік адрес Ви знайдете на нашому сайті. Ми розповімо вам усе, що знаємо, про кулінарні правила цієї країни. Все, починаючи з вибору рецептів і закінчуючи оформленням інтер’єру, підкреслює традиції Японії. А смак страв від наших майстрів перевершує всі очікування.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.