...

Як видалити себе з Інтернету

Ніколи не думали про те, щоб кинути все і зникнути з Інтернету? Ви раптово зловили себе на думці, що втомилися від постійного переслідування в соціальних мережах і вам хочеться душевної рівноваги. Насправді, це не складно. Доклавши певних зусиль і приділивши час, ви зможете досягти бажаного.
Як видалити себе з Інтернету
Почніть з пошуку свого ПІБ в пошуковій системі Google. При цьому пам’ятайте, що Google – не ворог, а коридорний. Виявивши в Мережі недостовірну чи образливу інформацію, постарайтеся встановити оригінальне джерело. Знайдіть адресу електронної пошти або номер телефону веб-стайта, потім зв’яжіться з модератором або іншою особою, відповідальною за розташовуваний користувачами контент. Якщо вам не вдалося знайти контактну інформацію, то через сервіс Whois можна дізнатися реєстратора домену та намагатися вирішити питання через нього. Як правило, реєстратори не мають права видаляти вміст сайту, якщо тільки не за рішенням суду. Більшість напевно піде вам на зустріч, якщо пояснити, що опублікований на сайті контент не відповідає дійсності, шкодить вашій репутації або ускладнює пошук роботи.

Якщо видалення контенту суперечить політиці сайту, то вимагайте видалити тільки ваші персональні дані або заблокувати сторінку, щоб та не з’являлася в пошуковій видачі. Знайте, що результати пошуку Google оновлюються не відразу, а через якийсь час. Прискорити цей процес можна за допомогою інструменту Google URL Removal Tool, який допоможе виключити сторінку з результатів пошуку Google.

Крім Google інформацію про користувачів Мережі збирають інші компанії, бази даних яких можуть містити номери телефонів, адреси, інформацію про судимості і багато іншого. Якщо ви дійсно хочете зникнути з Інтернету, то вам доведеться знайти і видалити свої персональні дані з цих інформаційних ресурсів. Процедура видалення особистих даних може відрізнятися в кожному конкретному випадку. На це піде додатковий час.

Раз у кілька місяців штудіюйте Інтернет на предмет повторної появи ваших даних. Знайте, що якщо вас захочуть знайти, то в першу чергу будуть шукати в соціальних мережах. Видалити свій обліковий запис з соціальної мережі не складе великих труднощів. Інструкції з видалення профілів користувача на Facebook, iTunes, Twitter, Odnoklassniki і інших мережевих ресурсах можна знайти тут (англійською мовою). Якщо ви не можете відмовити собі в задоволенні від спілкування в соціальних мережах, зробіть свій профіль приватним і невидимим для пошукових систем.

Деякі веб-сайти забороняють створені акаунти. У такому випадку замініть правдиву інформацію про себе на помилкову. Переконайтесь, що адреса вашої дійсної електронної пошти не прив’язана до облікового запису. В іншому випадку заведіть собі новий, безкоштовний поштовий ящик з використанням довільного імені користувача і прив’яжіть його до існуючого облікового запису. Після отримання підтвердження про зміну електронної адреси видалити обліковий запис.

Кожен раз, коли ви виходите в Інтернет, дотримуйтесь конфіденційності. Використовуйте вигадані імена та одноразові адреси електронної пошти. Бережіть себе!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.