...

Як зберегти молодість: поради науковців

Як подовжити молодість? Це питання в усі часи хвилювало людство. Чи є способи довго залишатися молодим не лише душею, а й тілом? На це питання шукали відповідь вчені Гарвардського університету. Про те, що їм удалося дізнатися, можна прочитати на сайті Sundries.

Молодість мозку – молодість тіла

На думку дослідників Гарвардського університету, можна довго відчувати себе молодим, якщо постійно тренувати свій мозок. Як це зробити? Щоб зберегти високий рівень когнітивних функцій мозку, потрібно:

  • Вчитися чомусь новому, наприклад, вивчати іноземну мову. Це один із найкращих способів тримати інтелект «молодим». З віком людина втрачає вміння швидко переключати увагу з одного об’єкта на інший без втрати уваги. Люди, які добре знають дві та більше мов, довше зберігають опір цьому процесові.

  • Опановувати нові професії, а точніше – новий вид занять. Науковці вважають, після сорока років опанування нового виду діяльності стимулює створення нових нервових зв’язків у мозку.

  • Займатися фізичною активністю. Якщо в людини «сидячий» спосіб життя, тоді додаткова фізична активність в позаробочий час – обов’язкова. Рух для нормальної роботи мозку просто необхідний, адже саме він стимулює кровообіг та забезпечує його киснем. Науковці наполегливо радять кожного дня практикувати хоча б мінімальну фізичну активність.

  • Радіти життю. Так-так, саме радіти. Буває, нелегко знайти причину для радості у повсякденному житті, але варто пам’ятати, що мозок людини дуже любить позитивні емоції. Вчені з Балтімора та Сіетла спостерігали за тим, як старіє 6 тисяч людей. Вони виявили, що коли людина постійно відчуває незадоволення, на неї обов’язково чекатиме розумовий занепад у старості.

  • Займатися нейробікою, тобто виконувати вправи для розвитку мозку. Про які вправи йде мова? Про такі, які зможуть активізувати роботу мозку. Для цього потрібно деякий час побути «лівшою» або виконати яку-небудь просту роботу із заплющеними очима. Кожного дня людина автоматично виконує безліч справ. У такому випадку її мозок починає лінуватися, не обдумує кожну дію. Вправи з нейробіки допоможуть повернути мозок до активної роботи.

Раціон

Тим, хто хоче довго зберігати свою молодість, вчені пропонують додати кілька правильних харчових звичок:

  • Снідайте зерновими пластівцями. У порції цільнозернових пластівців – добова норма фолієвої кислоти, що необхідна для зниження рівня гомоцистеїну – небезпечної для серця речовини.

  • З’їдайте щодня хоча б 2 яблука, адже вони – джерело корисних речовин для організму.

  • Якомога частіше їжте банани – у них міститься калій, що допомагає попередити інфаркт.

  • Пиво та коктейлі замініть на червоне вино. Воно знижує ризик онкозахворювань.

  • Пам’ятайте, що вітамін С – найкраща профілактика грипу та застуди.

  • Випивайте не менше двох літрів води щодня. Таким чином можна зберегти молодість та пружність шкіри.

  • Для підвищення імунітету з’їдайте хоча б три плитки чорного шоколаду на місяць.

Хочете дізнатися ще більше цікавого про наукові дослідження? Тоді читайте sundries.com.ua – там на вас завжди чекає свіжа добірка новин.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.