...

Ручна бетономішалка

08a126a3502ab7501c273a953c1df700Бетон відомий людству досить давно, що близько 6000 років. Широко почали використовувати в Стародавньому Римі, а з його падінням про бетон забули (не потрібен він був варварам). Але пройшли роки і в XIX ст. його “відкрили” знову. З цього моменту у бетону почалося нове життя, яку ви на будівництві свого будинку успішно будете продовжувати.

Бетон або цементний розчин використовується практично на всіх етапах будівництва. Звичайно, найбільше бетону йде на заливку фундаменту. Дуже добре, коли такий широко використовуваний матеріал доставляється в готовому вигляді. А якщо такої можливості немає?

У такій ситуації необхідно готувати бетон або розчин вручну. У цьому випадку мобілізуються люди з найближчого оточення з лопатами і матюками. Лопат повинно бути більше. Що б не впасти жертвою трудового подвигу на вашій комсомольській будові, вручну заважаючи море кубометрів, вам може допомогти одне нехитре пристосування. Це ручна бетономішалка, по іншому лоток – для замісу. Попрацювати, звичайно, все одно доведеться, але вона значно полегшить ваші трудові страждання. Ручна бетономішалка пропонованої конструкції дозволяє задіяти для корисної роботи замість м’язової сили силу тяжіння Землі, з якої самовіддано борються при замісі в кориті безвідмовні друзі і родичі.

Конструкція ручного бетономішалки

Виготовляється вона в неспішному порядку при наявності всього необхідного протягом кількох годин. Для такої бетономішалки з теоретичним об’ємом замісу 0,3 кубометра знадобиться не так вже й багато матеріалів:

15 дощок товщиною 25 мм, розміром 100×2000 мм
4 бруса розміром 50x30x1200 мм;
2 металевих куточка довжиною до 1200 мм.
Ручна бетонозмішувач в збірці проста майже як табуретка, і фотографій повинно бути цілком достатньо, що б зібрати це корисне пристосування. Що б вона не підвела вас під час замісу, кріплення всіх елементів бажано виконувати за допомогою шурупів, т. к. вони все таки тримають краще, ніж цвяхи.
Ручна бетономішалка має одну знімну бічну стінку, для вивантаження вже замішаного бетону відразу в тачку, відра, тазики або кишені обслуговуючого персоналу. Тримає стінку від випадання в процесі замісу металевий куточок, це видно на фотографії, де лоток зображений збоку.

Для забезпечення необхідної жорсткості, що б не розходилися дошки та бруси, лоток повинен бути посилений металевими куточками. Як видно на фотографії, це наступні місця:

нижні кінці брусів;
бічні стінки;
середина жолоби для замісу.
Процес замісу в лотку

Заміс бажано проводити, враховуючи рекомендації в цій нелегкій справі.

Перемішування суміші треба виробляти, встромляючи заступ вздовж похилої стінки, потім всією масою тіла держак тягнеться вниз. Виходить, що в процесі підготовки суміші в цьому нехитрому пристосуванні практично не працюють м’язи спини, що істотно полегшує роботу і призводить до загальної радості на вашій будові століття.

Після приготування суміш виливається через піднесену бічну стінку необхідними дозами в підставлену тару або відразу в форму.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.