...

Як вибрати футбольні бутси?

kickster_ru_kakvibratbutsi_5Щоб максимально збільшити свою участь у матчі (або на тренуванні) і при цьому досягти оптимального ігрового результату, футболісти повинні бути впевнені, що вибрали найбільш підходящу спортивне взуття, яка повністю відповідає їх індивідуальним фізичним параметрам.

У загальних рисах положення стопи класифікується за трьома позиціями: плоска стопа, стопа з високим підйомом і середнє положення. Ще одним додатковим параметром для вимірювань є відмінності в ширині стопи: широка, вузька і стандартна. Таким чином, важливо враховувати одне просте правило – бутси повинні відповідати типу стопи гравця, її довжині і ширині. Найбільш ідеальним представляється такий розмір футбольного взуття, при якому є зазор приблизно в 5-10 мм. між кінчиком великого пальця ноги і носком бутси. З іншого боку, нога всередині бутси не повинна бути занадто «вільної» – така «розхитаність» перешкоджає швидким зупинок і різким ривків вперед і погіршує стійкість стопи. Необхідно, щоб взуття зручно підходила і до п’яти, і до підйому ступні, мала добре підігнаний язичок, і, разом з досить туго натягнутими шнурками, ноги в таких бутсах повинні постійно відчувати комфорт і відчуття твердої опори. Місце для пальців ніг також має бути досить глибоким, щоб забезпечити зручність для передньої частини ступні і запобігати натирання бічних ділянок ступні або фаланг пальців. Молоді гравці просто зобов’язані підбирати собі бутси з урахуванням розміру стопи: будь-які з’явилися ділянки почервоніння або затвердіння шкіри на тильній або передньої поверхні ступні повинні бути сигналом, що пора міняти взуття на розмір більше.

Вважається, що шкіряний верх взуття забезпечує найкращу вентиляцію, як то кажуть, нога «дихає», тому для бутс такий матеріал є ідеальним. Однак зараз при виробництві футбольного взуття починають використовувати нові штучні матеріали, які, на думку фахівців, цілком можна порівняти за своїми властивостями з традиційними шкіряними зразками. Виробники футбольного взуття пропонують споживачам нові моделі з незліченними варіаціями шипів різних форм і конфігурацій щодо їх розмірів, дизайну, довжини і використовуваних матеріалів. Тому гравець повинен не тільки розбиратися в різних типах шипів, але і відчувати положення шипа на підошві бутси, оскільки шип надає специфічне осередкове тиск на підошовний відділ стопи.

Перед тим як випробувати нові бутси, рекомендуємо підняти устілку і перевірити стан шипів, якість їх фіксації. Якщо при переході на інший тип бутс у гравця розвивається хронічна біль ступні, причиною цього може бути те, що шипи на підошві розташовані в несприятливому порядку.

Оптимальне положення стопи, тобто такий стан, при якому діє найменше навантаження на суглоби, зв’язки і сухожилля ступні, у кожної людини строго індивідуально. Багатьом гравцям для їх типу ступні не підходять стандартні бутси, які переважно мають плоску внутрішню підошву, – в них вони не можуть добитися оптимальної стійкості. В цьому випадку допомагають виготовлені за індивідуальним замовленням вставки в взуття – так звані коригувальні ортози, спеціальні індивідуальні ортопедичні устілки, дозволяють гравцеві «модифікувати» бутси, пристосовуючи їх «під себе». Вони дозволяють гравцеві досягти необхідної стійкості і коригують біомеханіку руху стопи. Ці вставки повинні бути максимально тонкими, щоб нога мала адекватну опору, і в той же час не впливають на функціональні характеристики самого взуття, так як це, в кінцевому рахунку, позначиться на рівні гри футболіста.

Вибрати футбольні бутси Адідас можна на oneteam.com.ua. Дуже низькі ціни. Тут можно смотреть все моделi.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.