...

Xарактеристики поліпропіленових труб

imgresСьогодні нерідко водопроводи збираються за допомогою труб, виконаних з поліпропілену. Цей матеріал добре себе зарекомендував, продемонструвавши відмінні експлуатаційні характеристики. Але не всі знайомі з технічними характеристиками поліпропіленових труб для опалення.

На що потрібно звертати увагу, купуючи матеріал для цих цілей?

Для початку потрібно зрозуміти, в чому різниця вимог, які фахівці висувають до монтажу водопровідної магістралі і складанні системи опалення:

При функціонуванні системи опалення всередині трубної магістралі формується тиск, вдвічі більше тиску всередині звичайного водогону.
Обігрів приміщення здійснюється за допомогою теплоносія, температура якого може підвищуватися до 110 градусів. Чи не кожні труби здатні витримати такий показник.
Протягом усього опалювального сезону температура теплоносія нерідко змінюється, а влітку теплові магістралі взагалі не працюють. Чим це небезпечно для труб? Вони будуть піддаватися постійно тепловому розширенню. І це необхідно обов’язково враховувати.
Чи зможе поліпропілен протистояти всьому цьому?

Фізико-хімічні властивості матеріалу такі.

Поліпропілен має найменшу щільність, але має достатню міцність. Завдяки цьому він зможе витримати вплив абразивних речовин, незмінно перебувають у складі теплоносія. Тому ні пісок, ні шлак, присутній в складі гарячої води, не зможе порушити цілісність внутрішніх стінок.

Розплавити поліпропіленові труби https://akvalend.ua/catalog/truby-i-fitingi/truby-polipropilenovye можна хіба що тривалим нагріванням. Температура розм’якшення поліпропілену складає +140 градусів, а плавлення матеріалу – +170. Це означає, що матеріал відповідає особливостям експлуатації центральних і автономних систем. Тим більше, якщо врахувати, що воду в центральних системах нагрівають до +105 градусів тільки під час дуже сильних морозів. В решті проміжок часу теплоносій нагрівається не більше +95 градусів.

Саме таку температуру і заявляють виробники в якості максимально можливого обмежувача. Але в цій ситуації необхідно врахувати, що в прямому теплопроводі гаряча вода йде під великим тиском. Нерідко вода в стояки будинків потрапляє безпосередньо, минаючи сопло в елеваторі, що дозволяє регулювати її температуру. А це здатне привести до небезпечних аварій в разі застосування поліпропілену.

Деструкцію внутрішньої і зовнішньої поверхні труб може спровокувати вплив концентрованої кислоти та інших присадок, які часто використовуються в гарячій воді для зменшення корозійних явищ.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.