...

Пам’ятники з граніту

3750cec8aaaa9dff79700a4982c35862_lГраніт – кращий матеріал для пам’ятника

Близькі люди не можуть бути з нами завжди, і після їхнього відходу, перед нами постає завдання зберегти пам’ять про нього не тільки в нашій пам’яті, але і в надгробному пам’ятнику. Тоді виникає питання: з якого матеріалу повинна бути надгробна плита або монумент?

Дуже важливо щоб пам’ятник, простояв довгі роки не втрачаючи свого зовнішнього вигляду, і зберіг неповторні риси, які нагадують про померлого людині.

Можна поставити пам’ятник з самих різних матеріалів: мармуру, гранулито, бетону, але досвідчені майстри все ж радять встановлювати пам’ятники з граніту, так як він має ряд переваг перед іншими матеріалами.

Характеристики матеріалів для пам’ятника
Бетонні надгробні плити і пам’ятники стоять значно дешевше всіх інших і встановлювати їх набагато простіше, але перевірити якість матеріалу можна лише з часом. Якщо майстри виготовляли плиту не за правилами, то вже через короткий час бетон почне давати тріщини.

Грануліт – цей той же самий бетон, тільки з додаванням спеціальних добавок і в’яжучого сировини повинні бути якісніше, але, як і у простого бетону, це не перевірити. На практиці, такий пам’ятник може почати обсипатися вже на другий рік після його установки. Ціна ж на такі пам’ятники може дорівнювати з вартістю гранітного монумента.

Граніт або мармур: що краще?
Чому ж граніт краще? Мармур дорогий матеріал, оскільки не по всій території є кар’єри де його можна замовити. Найчастіше, доводиться везти цей матеріал здалеку. Безумовно, мармур не тільки дуже красивий, але і пластичний матеріал, з нього можна створити складні художні пам’ятники. За допомогою нього можна створити не просто пам’ятник, а справжній витвір мистецтва.

Звичайно, і з граніту можна виготовити дуже гарний пам’ятник, але за рахунок того, що він значно міцніше мармуру, зробити це складніше і лінії виходять не такими плавними, як на мармурі.

Мармур значно поступається граніту за наступними показниками:
Мармур – м’який матеріал, тому через кілька років через постійного впливу кліматичних змін дрібні риси згладжуються.
За мармуром потрібно ретельно доглядати, покривати спеціальними розчинами, але навіть при правильній обробці термін служби такого пам’ятника всього 60 років.
Граніту ж нестрашні сніг, сонячні промені і вологість. Він може простояти не одне тисячоліття без втрати якості. За гранітом не потрібно ретельно доглядати і дуже складно пошкодити.

Замовляйте гранитные памятники от производителя на pamjatnik.com.ua. Низькi цiни та висока якiсть.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.