...

Як вибраты ламiнат?

potolokСьогодні багато сучасних споживачів вибирають в якості підлогового покриття ламінат. Він вже давно став гідним конкурентом лінолеуму і паркету, останній з яких користується дещо меншим попитом через більш високу ціну і складності монтажу.

Ламинат Кроностар преміум-класу за зовнішніми характеристиками не відрізняється від дорогого паркету. Перед тим як вибрати ламінат для квартири, потрібно ознайомитися з його експлуатаційними характеристиками і рекомендаціями фахівців.

Якість ламінату визначають кілька чинників якості, згідно з якими воно проходить тестування перед надходженням у продаж. За європейськими нормами його тестують по 18 параметрам класності. Кожен з класів визначає ступінь стійкості до різних механічних навантажень і можливих пошкоджень при експлуатації.

Перевірка на зносостійкість
Головний тест, який проходить покриття, що визначає його приналежність до того чи іншого класу це Табер-тест. При його проходженні на ламінат виявляється вплив абразивного інструменту протягом певного часу. Після закінчення визначається його клас стійкості, відповідно до кількості оборотів, після яких покриття буде пошкоджено.

Після закінчення тесту ламінату привласнюється знак класності. На сьогодні найпопулярніші і затребувані чотири класи:

21 і 23. Таке покриття виробники відносять до побутового класу.
31 і 33. Це класи, які спочатку призначені для комерційного використання.
На виробництві для додання поверхні ламінату стійкості до незначних механічних пошкоджень, його поверхня покривається прозорою плівкою, в основі якої міститься корунд.

Зверніть увагу! Велика товщина плівки говорить про підвищений вміст корунду в її складі. Така плівка надійніше захистить поверхню покриття від механічних пошкоджень.
Стійкість до вологи
Основною складовою ламінату є дерево. Тому в процесі виробництва використовуються різні технічні хитрощі, щоб надати йому стійкість до впливу вологи. Цей процес особливо важливий, тому що в природних умовах експлуатації повністю вберегти ламінат від впливу різних рідин неможливо.

Хорошим варіантом буде вибір ламінату класу – преміум. При його виробництві використовується спеціальне просочення, що забезпечує повний захист від вологи. Це якість, перш за все, позначається на його вартості.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.