...

Як покращити зір при короткозорості

Як покращити зір при короткозоростіПерш ніж говорити про те, як покращити зір при короткозорості, давайте розберемося, що таке короткозорість. Короткозорість (або міопія) – це стан очей, при якому світлові промені, що потрапили на них, фокусуються не на задній стінці ока, а трохи ближче, в силу певних причин.

Короткозорі люди бачать добре предмети, розташовані поблизу на відстані до 40 сантиметрів. А предмети, розташовані на відстані декілька метрів, насилу розрізняють. Чим менше стає відстань від об’єкта до очей, при якому пацієнт бачить виразно, тим більше ступінь короткозорості.

На сьогоднішній день в офтальмології застосовуються різні методи для того, щоб покращити зір при короткозорості: від носіння окулярів і контактних лінз до лазерної корекції зору і хірургічного втручання.

Профілактика розвитку короткозорості
Звичайно, до того як задуматися – як покращити зір при короткозорості, потрібно подбати про свої очі і по можливості запобігти розвитку цього відхилення. Для цього намагайтеся дотримуватися наступних правил:

не читайте лежачи, і в транспорті;
не пишіть і не читайте при поганому освітленні, і якщо відстань менше 30-35 сантиметрів від очей до тексту;
слідкуйте за часом зорового навантаження, він не повинен перевищувати 45 хвилин, після чого потрібно посидіти при закритих очах 15 хвилин;
слідкуйте за часом проведеним перед телевізором чи комп’ютером, він не повинен перевищувати в добу двох годин.


Вправи для лікування короткозорості в домашніх умовах

Для того щоб покращити зір при короткозорості необхідно регулярно виконувати комплекс наступних вправ:

Стоячи або сидячи на стільці, потрібно дивитися перед собою на який-небудь об’єкт три секунди не напружуючи очі. Потім витягніть вперед руку і на три секунди затримайте погляд на пальці. Опустіть руку і знову подивіться вдалину. Виконайте цю вправу 8-10 разів.

Відведіть руку в бік і витягніть палець. Зір зосередиться на кінчику пальця і то присуваючи його до носа, то видаляючи назад, слідкуйте за ним. Повторіть 8-10 разів.

Сядьте зручніше, розслабтеся і дихайте повільно. Почніть повільно переводити погляд, малюючи очима вісімку. Повторіть п’ять разів у різних напрямках (знизу вгору, зверху вниз, праворуч – ліворуч, зліва – направо, по діагоналі).

Витягніть руку від себе, виставивши палець. П’ять секунд подивіться на палець обома очима. Потім закрийте одне око, а іншим дивіться ще п’ять секунд. Потім обома очима, а після іншим. Повторіть 10 разів.

Витягніть вперед праву руку і п’ять секунд дивіться на великий палець. Руку відведіть вправо, стежачи очима за переміщенням, але при цьому голову не повертайте. Повторіть 5 разів. Потім зробіть теж з лівою рукою.

Подивіться, не рухаючи головою в лівий нижній кут, потім переведіть погляд угору праворуч, потім вниз праворуч і вниз вліво. Повторіть 6 разів, потім виконайте ще 6, тільки у зворотному напрямку.

Сидячи або стоячи порухайте очима вліво – вправо 6 разів.

Виконайте обома очима рухи вниз – вгору 6 разів.

Виконайте очима кругові рухи спочатку проти ходу годинникової стрілки, потім навпаки. 6 разів.

Моргніть очима в швидкому темпі. Віки необхідно сильно стискати, а потім сильно розкривати очі. Повторіть 6 раз.

Виконайте рухи очима по діагоналі. Опустіть погляд, не рухаючи головою, вниз – вліво, а після переведіть його вгору – вправо. Виконайте це 6 разів, потім виконайте рухи вниз – вправо, вгору – вліво ще 6 разів.

Зведіть очі до перенісся, потім розведіть назад. І так 6 разів.

Не прикладаючи додаткових зусиль, часто моргніть кілька секунд.

Пам’ятайте, щоб поліпшити зір при короткозорості, необхідні регулярні заняття і обов’язково віра в хороший результат.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.