...

як вибрати кросівки для бігу

Менопауза это не приговорДопускаючи безліч видів необхідно знати, як вибрати кросівки для бігу підходять під поставлені завдання.

Як вибрати кросівки для бігу через интернет магазин?

В першу чергу правильно підібране взуття необхідна серйозно займаються спортом. Однак і любителям не варто закривати очі на те, в чому бігати.

За 7 років занять легкою атлетикою, зокрема бігом, довелося приміряти безліч моделей спортивного взуття, різної за своїми властивостями. Перші кросівки, виявилися громіздкими і незручними. Такий варіант не дозволяв тренуватися на повну силу. Розвинути швидкість не вдавалося, стомлення наступало швидко. Результати пішли вниз.

Тренер, побачивши нові кросівки, поспішив розглянути. Після чого розкритикував вибір і порадив вибирати виходячи з:

 Ваги. Він повинен бути 300-500 грам, не більше
 Носок має легко згинатися
 П’ята повинна бути високою і з ефектом пружини
Це мінімальні вимоги, які ставляться до тренувальних кросівок.
 
Багато в чому вибір залежить від будови стопи (пронации). Існує три види пронации:

Гіперпронація. Такий вид пронации провокує неправильний розподіл амортизації. В результаті збільшується навантаження на спину. Навантаження при такому типі стопи доводиться на внутрішню частину.
Гіпопронація. Виникає зайве навантаження на гомілку. Біг людини з гіпопронаціей нагадує “косолапие”.
Нейтральна пронация. Чи не відображає проблем зі стопою. Це здорова пронация стопи.
Якщо спостерігаєте гіперпронацію або гіпопронацію у себе, то вибираючи взуття, повідомте консультанту про Ваш тип стопи. Звичайно, допомогти з вибором зможе тільки продавець спеціалізованого магазину.

Щоб визначити тип пронації покладіть подвійний аркуш із зошита, намочіть стопи і встаньте. На папері залишиться слід. Подивіться на зображення і виберете, якого типу пронації відповідає Ваша стопа

< 1. Гіперпронація 2. Гіпопронація 3. Нейтральна пронация   З чого роблять кросівки? Сучасна спортивна взуття виготовляється з безлічі зручних матеріалів. Вони мають різну носкість і ефективність. Філон. Приймає різні форми стопи. Зрозуміти, що перед Вами филон можна по зморшках на поверхні підошви. Філайт. Виготовляється з филона (60%) і гуми (40%). Застосовується для виготовлення гнучких і одночасно легких кросівок. Поліуретан. На відміну від филона і філайта вельми важкий, але міцний. Використовується для виготовлення шкарпеток, проте, не завжди комфортних кросівок. Етілвінілацітат. Дешевий матеріал. Легкий і гнучкий. Однак з часом носіння з етілвінілацітата під дією ваги викачується повітря, що робить підошву твердої. Вона вже не буде захищати стопу від пошкоджень.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.