...

Європа запевнила Україну, що зробить усе, аби попередити ембарго РФ проти України

Європа запевнила Україну, що зробить усе, аби попередити ембарго РФ проти УкраїниЄвропейський Союз проголосив обіцянку зробити усе можливе в процесі перемовин з Російською Федерацією, щоб попередити введення ембарго щодо українського імпорту. Правда, ніяких гарантій Європа не надає.

Як заявила Сесілія Мальмстрем – єврокомісар з торгівельних питань на недоданій конференції у столиці України, дуже важко що-небудь прогнозувати відносно того, що саме трапиться на початку 2016 року зі сторони Російської Федерації. Європа зробить усе можливе в рамках нормативних постанов щоби не допустити торговельного ембарго на українську продукцію на території РФ. Як свідчить єврокомісар Мальмтрем, немає жодних об’єктивних причин аби подібна санкція мала місце. Але гарантувати, що Росія зважить на думку європейської спільноти неможливо.

За словами Мальмстрем, зона вільної торгівлі, яка повинна розпочатись з 1 січня 2016 року, не є тим об’єктом дискусій, який повинен вплинути на економічні стосунки між РФ і Україною. Але навіть якщо це і стане причиною ембарго з боку російської влади, то за словами експертів, це дуже вдарить, передусім, по російських споживачах.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.