...

Україна – привабливий ринок для розвитку фрілансу

Україна – привабливий ринок для розвитку фрілансуСьогодні Україна є найпривабливішим європейським ринком для найму талановитих фрілансерів і четвертий ринок у світі по заробітку фрілансерів. А самі затребувані технічні навички – це веб-розробка, розробка мобільних додатків і програмного забезпечення.

«Навчальні заклади України щорічно випускають близько 16 000 фахівців у сфері ІТ. Таким чином, Україна є основним світовим постачальником талановитих фахівців у сфері ІТ», – говорить Катерина Божкова.

Але крім прекрасної технічної освіти та серйозної математичної підготовки існує також і культурна сторона світової популярності українських інженерів. «Культура українців дуже близька до культури Західної Європи. Цей факт дозволяє українцям успішно співпрацювати з клієнтами, що представляють компанії зі списку «Fortune -500», так і тисячі дрібних і середніх бізнесів з таких англомовних країн, як США, Великобританія та країн ЄС» , – пояснює вона

У 2014 році обсяг українського ринку фрілансу в плані заробітку фрілансерів був приблизно оцінений в більш ніж $ 60 млн. До того ж, наша країна перебуває в другій часовій зоні, що спрощує роботу з фрілансерами з України в порівнянні з іншими регіонами, наприклад, країнами Азії.

У 2013-2014 рр. економічна ситуація в Україні, особливо аспект стабільності національної валюти, стимулювали ще більшу кількість талановитих фахівців вибрати саме фріланс для залучення клієнтів (і отримання оплати) з-за кордону. «У 2014 році обсяг українського ринку фрілансу в плані заробітку фрілансерів був приблизно оцінений в більш ніж $ 60 млн.», –  як зазначила фахівець.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.