...

Олександр Лукашенко пообіцяв перевірити ріст цін на товари в РБ

Олександр Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко має намір детально вивчити ситуацію з цінами на споживчому ринку. Про це сьогодні глава держави заявив, приймаючи з доповіддю голови правління Національного банку Павла Каллаура.

Павло Каллаур поінформував главу держави, що за сім місяців ціни в Білорусі ціни зросли на 7,5%. За словами голови Нацбанку, очікується, що за січень-серпень приріст складе не більше 7,9%.

Олександр Лукашенко підкреслив, що насамперед його хвилює ціноутворення на товари повсякденного попиту. “Менше мене – нехай це непопулярно – хвилюють ті люди, які по три, по п’ять телевізорів купували або купують, автомобілі можуть собі купити”, – зазначив Олександр Лукашенко.

Президент нагадав про доручення уряду уважно відстежувати ціни на споживчому ринку, “щоб ми якось могли і адміністративно впливати на інфляцію”, але при цьому не перебираючи, щоб не отримати дефіцит товарів. Найближчим часом главі держави буде повідомлено про ситуацію з цінами на споживчому ринку. Олександр Лукашенко має намір детально ознайомитися зі станом справ – аж до розкладу по окремих товарах.

Нагадаємо, раніше Мінторг РБ заявляв, що передумов для введення екстрених заходів щодо стримування цін поки немає. Але перший заступник міністра торгівлі Артур Карпович не виключав того, що через ситуацію на валютному ринку ціни можуть зрости.

Тим часом з початку року в столиці оштрафували 43 суб’єкта торгівлі за порушення цінового законодавства, повідомив заступник голови Мінміськвиконкому Андрій Доморацький. За його словами, найбільше порушень зараз фіксується при продажу промислових товарів через інтернет-магазини. Рітейлерів, яких викрили у необгрунтовано завищених торговельні надбавки, оштрафували майже на 417 000 000 білоруських рублів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.